Domov AKTUÁLNE > Kultúra

DFS Chemloňáčik sa predstavil na medzinárodnom festivale v Srbsku

Spevácku produkciu zabezpečí detská spevácka skupina Bosoročky a sólistky Janka Magurová a Ľudmila Kvašná rusínskymi piesňami z ubľanskej doliny

DFS Chemloňáčik sa predstavil na medzinárodnom festivale v Srbsku

HUMENNÉ. Detský folklórny súbor Chemloňáčik sa v dňoch 15.-20.augusta 2022 predstaví na medzinárodnom detskom folklórnom festivale v mestách – Užice, Zlatibor a Visegrad v Srbsku.

Kolektív, ktorý v súčasnosti pôsobí pri Súkromnej základnej umeleckej škole Kudlovská v Humennom sa na festivale predstaví rusínskymi a zemplínskymi tancami Ceperka, Tancovačka, Krucena, Pani teta, Karička a Pod nohy hraj!. Sprevádzať ich bude nová detská ľudová hudba v zložení Pavlína Mergová, Ľudmila Kvašná, Elena Bačíková, Július Merga a Michal Barna, ktorú doplnia učitelia SZUŠ Kudlovská Humenné.

Spevácku produkciu zabezpečí detská spevácka skupina Bosoročky a sólistky Janka Magurová a Ľudmila Kvašná rusínskymi piesňami z ubľanskej doliny. Detský kolektív prvýkrát na medzinárodnom festivale povedie jeho nový vedúci, tanečný pedagóg Bc. Michal Gnip, DiS.art. v spolupráci s Mgr. Ľubomírom Chromým. Medzinárodný festival patrí do podujatí CIOFF, teda medzi festivaly tej najvyššej kvality a zúčastnia sa ho detské kolektívy z 11 krajín sveta – Turecka, Česka, Maďarska, Grécka, Slovenska, Slovinska, Bulharska, Ukrajiny, Mexika. Kosova a Srbska. Dúfame, že sa náš kolektív medzi nimi nestratí a bude dôstojne reprezentovať kultúru humenského regiónu a Slovenska.

Záverom chceme poďakovať pracovníkom Odboru kultúry MsÚ v Humennom a Vihorlatského múzea za pomoc pri príprave Chemloňáčiku na medzinárodnú prezentáciu a poskytnutie reklamných materiálov.




ZDROJ, FOTO : PaedDr. Miroslav Kerekanič, DiS.art. odborný pracovník, Vihorlatského múzea v Humennom



Verzia pre tlač
16.08.2022



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)