Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Folklórna skupina uvedie do života nové CD V Trebišovskej karčmičke

V sobotu 15. decembra 2018 od 17.00 h v divadelnej sále MsKS v Trebišove

Folklórna skupina uvedie do života nové CD V Trebišovskej karčmičke

TREBIŠOV. Folklórna skupina FURMAŇE, ktorú prezentuje združenie 13 ľudí – chlapov so záujmom o umelecké dedičstvo zachované v obyčajoch, zvykoch, tradíciách a najmä spevoch minulých generácií, pripravuje pre svojich rodákov veľké prekvapenie.  

Folkloristi, ktorých spojila láska k tradičnej ľudovej hudbe a piesňam, sa stretávajú už od augusta 2005. Vo svojom portfóliu majú piesne zemplínske, šarišské, ale aj rusínske. Pravidelne vystupujú na rôznych podujatiach v Košickom kraji a môžu sa pochváliť aj vystupovaním na veľkých festivaloch a v televíznej relácii Kapura. Repertoárom toto folklórne zoskupenie oživuje ľudové piesne, ktoré sa kedysi najčastejšie vyspevovali na svadbách a v krčmách. A práve to motivovalo členov folklórnej skupiny nahrať piesne na CD a uviesť ho do života v adventom období 2018.

Furmaňe sa rozhodli krst CD spojiť s hudobným programom, na ktorom sa budú môcť Trebišovčania zabaviť v sobotu 15. decembra 2018 od 17.00 h v divadelnej sále MsKS v Trebišove.

Kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré nazvali rovnomenne s názvom nového CD „V Trebišovskej karčmičke“, podporia aj ich hostia - finalisti televíznej súťaže Zem spieva 2018: Martina Ťasková Kanošová, sólisti FS Vranovčan a členovia ľudovej hudby FS Vranovčan.

VSTUP : zdarma

Podujatie sa uskutoční s podporou mesta Trebišov.

ZDROJ, FOTO : Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta





Verzia pre tlač
13.12.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)