Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Nazreli do histórie futbalu pod Sninským kameňom

Výstavu Futbal pod Sninským kameňom tvorí 11 informačných panelov, z ktorých sa návštevníci dozvedia o začiatkoch futbalu v Snine, najväčších úspechoch klubu či už z A – mužstva, alebo z dorasteneckých kategórií

Nazreli do histórie futbalu pod Sninským kameňom

SNINA. „Dobrý deň, športu zdar, futbalu zvlášť!“ Týmto pozdravom otvoril vernisáž výstavy Futbal pod Sninským kameňom riaditeľ Mestského kultúrneho a osvetového strediska v Snine PhDr. Daniel Andráško. V tomto roku osláv 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste Snina je to už druhá výstava venovaná športu v Snine. Touto výstavou sú takisto zavŕšené oslavy 90. výročia od založenia prvého futbalového klubu v Snine.

Prítomným na vernisáži výstavy predstavila stručnú históriu kl ubuMgr. Žofia Čopová a za MFK Snina sa prihovoril prezident klubu Vladimír Drobňak. Príjemným spestrením vernisáže bolo spevácke vystúpenie Tamarky Husťakovej. Po skončení oficiálnej časti si všetci prítomní prezreli výstavu a spolu si zaspomínali na časy, keď sa stretávali na futbalovom ihrisku, či na športových podujatiach.

Výstavu Futbal pod Sninským kameňom tvorí 11 informačných panelov, z ktorých sa návštevníci dozvedia o začiatkoch futbalu v Snine, najväčších úspechoch klubu či už z A – mužstva, alebo z dorasteneckých kategórií. Taktiež nezabúdame ani na rodákov, ktorí s futbalom v Snine začínali a dosiahli či dosahujú výnimočné výsledky vo futbale. Samostatné panely sú venované Pavlovi Diňovi, Jánovi Muchovi a Ondrejovi Dudovi. Okrem textovej časti je výstava doplnená o trojrozmerné predmety – poháre, medaily, dresy, či iné ocenenia.

Výstava je sprístupnená v Hobbygalerke do 30.11.2017 a všetkých na ňu srdečne pozývame!


AUTOR : Žofia Čopová, Mestské kultúrne a osvetové stredisko – kaštieľ Snina
FOTO : Róbert Jakubec

 
Verzia pre tlač
13.10.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)