Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Piesňou a zelenou brezovou vetvičkou májkou si pripomenuli tradície

Tento ročník Sninského majálesu sa ukázal ako doposiaľ najsilnejší

Piesňou a zelenou brezovou vetvičkou májkou si pripomenuli tradície

SNINA. Vo štvrtok 11. mája 2017 už V. ročník „Majálesu“ organizovalo oddelenie sociálnych vecí a rodiny Mestského úradu v Snine pod záštitou primátora mesta Štefana Milovčíka.

Pri pohľade na rýchlo sa zapĺňajúce miesta v spoločenskej sále domu kultúry bolo všetkým jasné, že tento ročník akcie sa ukázal ako doposiaľ najsilnejší.

Oddelenie sociálnych vecí a rodiny poslalo pozvánky 167 seniorom, ktorí sa v roku 2017 dožívajú životného jubilea 70 rokov. Aj tento rok organizátori privítali ďalších nováčikov, ktorí prisľúbili, že táto akcia bola síce ich prvá, ale určite nie posledná.

Úvod patril speváckej skupine Senioranka pri miestnej organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska. Piesňou a zelenou brezovou vetvičkou – „májkou“ pripomenuli prítomným tradície našich predkov.


Najskôr sa slova ujala pani Ľubica Lattová, ktorá zablahoželala všetkým jubilantom a po nej si mikrofón zobrala Ľubov Reháková, zástupkyňa primátora mesta a poslankyňa mestského zastupiteľstva. Pani Reháková milým slovom privítala všetkých prítomných seniorov a popriala im zdravie, pokoj, radosť a príjemnú zábavu. 


Za miestnu organizáciu Jednoty dôchodcov Slovenska vystúpila predsedníčka Anna Jakubcová, ktorá poďakovala oddeleniu sociálnych vecí a rodiny a primátorovi mesta za ich ochotu organizovať aktivity i pre našich seniorov.

Veríme, že toto milé podujatie sa pre seniorov stane tradičným a obľúbeným a tešíme sa na jeho ďalší ročník.




AUTOR : GABRIELA PADARASOVÁ
FOTO : MIROSLAVA ŠPITALIKOVÁ
Verzia pre tlač
20.05.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)