Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Pohladili duše seniorov v jeseni ich života

Deti písali listy, pohľadnice, maľovali obrázky, ale vytvárali aj kolektívne diela. Všetky práce boli vyhodnotené 4. a 5. novembra 2019 v našej knižnici

Pohladili duše seniorov v jeseni ich života

HUMENNÉ. Tohoročná dlhá teplá jeseň pohladila svojimi slnečnými lúčmi duše mnohých z nás. Príroda sa zafarbila do najkrajšieho šatu plného farieb.

Pohladiť duše seniorov v jeseni ich života pekným obrázkom alebo vyjadriť svoju lásku a náklonnosť listom starkým, povzbudiť ich myseľ a náladu sa rozhodlo 125 detí v rámci projektu realizovaného vo Vihorlatskej knižnici v Humennom: Október – mesiac úcty k starším. Zapojili sa MŠ Dargovských hrdinov a MŠ Tyršova z Humenného, ZŠ s MŠ Michala Sopiru z Radvane nad Laborcom, ZŠ s MŠ Topoľovka, ZŠ s MŠ a ŠJ Kamenica nad Cirochou, humenské základné školy Dargovských hrdinov, Kudlovská, Laborecká, SNP 1 a Jána Švermu ako aj Spojená škola internátna z Medzilaboriec.  

Jednou prácou sa zapojili aj klienti Gréckokatolíckeho centra charity v Humennom. Deti písali listy, pohľadnice, maľovali obrázky, ale vytvárali aj kolektívne diela. Všetky práce boli vyhodnotené 4. a 5. novembra 2019 v našej knižnici.

Vybrať medzi nimi najkrajšie či najlepšie bolo nemožné, odmenení boli preto všetci, ktorí sa do projektu zapojili. Deti sa potešili farbičkám, maľovankám, zápisníkom, perám a každý dostal aj sladkú odmenu.

Práce, ktoré si účastníci nevzali zo sebou, sú vystavené na detskom oddelení a vo vstupnom vestibule knižnice. Cieľom tejto akcie bolo vzdať úctu k starším pre deti ich najprirodzenejším spôsobom kresbou či písmom. Bohatá účasť školákov a predškolákov svedčí o tom, že spolupatričnosť dvoch generácií ešte nevymrela. Ľudská jeseň života môže nájsť svoju novú jar už v deťoch a vnúčatkách.

AUTOR, FOTO : Mgr. Marianna Židziková, Vihorlatská knižnica Humenné


Verzia pre tlač
15.11.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)