Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Polovica Kultúrneho leta 2020 je za nami

Čo potešilo najviac a čo ešte čaká Trebišovčanov?

Polovica Kultúrneho leta 2020 je za nami

TREBIŠOV. Prvá polovica programu KULTÚRNEHO LETA v Trebišove je úspešne ukončená a už tento víkend mesto pokračuje s ďalšou kultúrnou nádielkou, ktorú ponúka svojim občanom v príjemnom a historickom prostredí mestského parku.

Podvečerná atmosféra júlových nedieľ sa niesla v znamení rockového koncertu kapely TV- Rock, ktorej členovia vystúpili s vlastnou hudobnou tvorbou, tiež štýlu PANK POP v podaní regionálneho interpreta Petra Moskáľa a jeho hostí. „Ostrovček mestského parku a jeho okolie ožilo aj farbami krojov, zvukmi tradičných nástrojov a peknými ľudovými piesňami.

Amatérsku umeleckú tvorbu s prvkami regionálnej kultúry Dolného Zemplína si návštevníci vychutnali vďaka mladým tanečníkom a folkloristkám z folklórneho súboru ĽEĽIJA, ktorí svojou energiou a prezentovaním ľudových tancov zatraktívňujú folklór aj tradičné hodnoty zachované na území mesta i Košického kraja, priblížila hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová.

Východné Slovensko má bohaté kultúrne tradície a folklór v sebe ukrýva nevídanú krásu ľudových piesní a rozmanitých rytmických tancov. Ako uviedla Mištaničová, rekreantov a divákov letného programu o tom presvedčilo aj miestne folklórne zoskupenie Trebišovská Orgoňina. Piesne z jeho repertoáru presahujú regionálny rozmer, a tak sa fanúšikovia slovenských ľudových piesní započúvali nielen do zemplínskych, ale aj do melodických goralských tónov a pesničiek z regiónu Šariša, Spiša, či Abova.

V auguste sa v Trebišove predstavia ďalší pozvaní lokálni a regionálni interpreti, folklórne kolektívy, hudobné trio aj jedno spevácke duo. V programe nebude chýbať ani predstavenie pre deti. Trebišovčania sa tak môžu tešiť na pekné hudobné zážitky a relax v príjemnej spoločnosti.



ZDROJ, FOTO : Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta


Verzia pre tlač
30.07.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)