Domov AKTUÁLNE > Kultúra

POĽOVNÍCI A KYNOLÓGOVIA PLESALI VO VEĽKOM ŠTÝLE

186 plesajúcich sa zabávalo v MsKS od 19.tej až do rána :-)



186 plesajúcich sa zabávalo v MsKS od 19.tej až do rána :-)



HUMENNÉ - Otvorenie plesovej sezóny majú Humenčania úspešne za sebou a sekundovali im pritom aj Michalovčania, Košičania, Bardejovčania, Sninčania. Z týchto miest sa totiž v sobotu, 17. januára zišli hostia 2. ročníka poľovníckeho plesu. 186 plesajúcich sa zabávalo v MsKS od 19.tej až do rána :-).


Obvodná poľovnícka komora, Regionálna organizácia Slovenského zväzu poľovníkov v Humennom a Klub chovateľov tatranských duričov mali jediný cieľ. Ukázať širokej verejnosti, že poľovníci nechodia len do lesa, netrávia noci na posedoch, ale že keď sa hodia "do gala" a prizvú do spoločnosti aj svoje nežnejšie polovičky, vedia sa aj zabávať vo veľkom štýle. A ten tu rozhodne nechýbal.







  

  








 









Dámy boli očarujúce, páni šarmantní, hudobná skupina Rolland z Čirča rozšafná hneď od začiatku, menu ako z kuchyne kráľov – diviači vývar, diviačie soté so zemiakovou kašou a kuracím plátkom ako servírovaná večera a neskôr švédske stoly plné dobrôt pre všetkých, nechýbali tradičné slovenské jedlá, ale ani poľovnícke gurmánske skvosty. Popritom na počúvanie i pre potešenie spievala Spevácka skupina Voľanka z neďalekej Volice.









 



Otvorenie poľovníckeho plesu sa tiež nieslo v duchu úcty k prírode, lesu, zveri. Symlom toho malo byť len predvčerom ulovené diviača, ktoré si napokon domov odniesol výherca tomboly. Sólo mali trubači zo Sobraniec, úvodné slovo Ing. Silvia Perinajová, vedúca kancelárie ObPK RgO SPZ, prípitok predniesol Ing. Jaroslav Jevčák, predseda Klubu chovateľov tatranských duričov a spoločnosť na pódiu im robil aj Ing. Pavol Zaťko, predseda Obvodnej poľovníckej komory a Regionálnej organizácie Slovenského zväzu poľovníkov v Humennom.







Ing. Silvia Perinajová ma tiež vyvádza z omylu, že poľovníci sú zväčša páni v zrelom veku a že sa vraj nemám vôbec čudovať tomu, že je tu taká veľká koncentrácia mladých ľudí. "Naša organizácia má 2100 členov vo veku od 17 do 85 rokov. Stále viac mladých ľudí si robí poľovnícky kurz, ročne ich je cca 60. Je to super, že mladí ľudia aj v tejto internetovej dobe hľadajú zmysel vlastnej realizácie v prírode, pomáhajú jej a prechovávajú k nej úctu, lebo predovšetkým o tom poľovníctvo je," konštatuje Silvia.

















 



 
Zabávajú sa a pomáhajú
V minulom roku po prvýkrát a s úspechom. V tomto roku to už bola samozrejmosť, že súčasťou plesovej atmosféry bude aj výstavka výrobkov z ergoterapeutických dielní klientov Centra sociálnych služieb Zátišie v Osadnom. Komu sa čo zapáči, môže si to zobrať a centru venovať ľubovoľnú sumu. Ešte pred oficiálnym začiatkom plesu tak urobil jeden z hostí. Rezervoval si drevené autíčko. "Chcem si doplniť zbierku. Pred rokom som si takto "kúpil" vláčik. Už som sa tešil, čo dnes prinesú. Je to pekné, že môžeme tým ľuďom pomôcť aj takýmto spôsobom.", myslí si.












 
MiMa
Foto : MiMa
Verzia pre tlač
18.01.2015



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)