Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Pozvánka : Svetový deň životného prostredia vo Vihorlatskom múzeu v Humennom

EKO DNI 2018

Pozvánka : Svetový deň životného prostredia vo Vihorlatskom múzeu v Humennom

HUMENNÉ. Interaktívny vzdelávací cyklus EKO DNI 2018 pripravilo Vihorlatské múzeum v Humennom pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia (5. jún) v rámci projektu objektového vyučovania v múzeu Ku koreňom, tradíciám, hodnotám. Podujatie bude prebiehať v špecializovanej učebni a v prírodovednej expozícii Vihorlatského múzea od 5. do 8. júna 2018.
 
Tohtoročný cyklus vzdelávacích aktivít sa zacieľuje na prezentáciu prírodných zaujímavostí nášho regiónu, potrebu ochrany prírodného prostredia a elimináciu hrozieb jeho znečisťovania. Prednášajúci sa budú venovať otázkam ochrany flóry a fauny a prínosom každého jednotlivca v tomto procese, ako aj tohtoročnej téme Svetového dňa životného prostredia, akou je hrozba znečisťovania životného prostredia plastovým odpadom a možnostiam obmedzenia používania plastov v každodennom živote.
 
Vzdelávací cyklus je určený staršej školskej mládeži ako súčasť zážitkového vyučovania environmentálnej výchovy na základných školách (pre žiakov 5. – 9. ročníkov) a stredných školách. V rámci jednotlivých aktivít sa na projekte vo Vihorlatskom múzeu podieľajú odborní garanti – Mgr. Iveta Buraľová, Správa Národného parku Poloniny so sídlom v Stakčíne, Ing. Anna Macková, Správa Chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty so sídlom v Medzilaborciach, Mgr. Dušan Šácha, PhD. – CHKO Biele Karpaty a RNDr. Zuzana Andrejčáková, prírodovedné oddelenie Vihorlatského múzea v Humennom.
 
Súčasťou podujatia budú rôznorodé environmentálne aktivity, besedy a diskusie študentov s odbornými pracovníkmi, tematická filmová projekcia. prehliadka prírodovednej expozície Vihorlatského múzea a aktuálnej výstavy Vážky na Slovensku.
 
Žiakom, študentom i pedagógom ponúkame priestor k spoločnej tvorbe koncepcií pri hľadaní spôsobov ako zodpovedne využívať prírodné prostredie a spájať každodennú činnosť človeka s prírodou. Spolu so školami sa usilujeme vytvoriť platformu tvorivého priestoru ku konfrontácii názorov a získavaniu poznatkov, ktoré sa v budúcnosti môžu stať základom nových environmentálnych aktivít spoločnosti pre trvalo udržateľný život na planéte.
 
AUTOR, FOTO : Mgr. Jana Fedičová, Vihorlatské múzeum v Humennom
Verzia pre tlač
02.06.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)