Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Prázdniny vo Vihorlatskom múzeu v Humennom budú zaujímavé

Letné učenie pre poznanie, zábava pre radosť a oddych bez nudy

Prázdniny vo Vihorlatskom múzeu v Humennom budú zaujímavé

HUMENNÉ. Múzejný prázdninový program Vihorlatského múzea v Humennom pre deti v denných školských táboroch, centrách voľného času, detských kluboch, združeniach a detských letných táboroch je zameraný na hravé vzdelávanie a pozitívne  prázdninové zážitky. Podujatie Prázdniny v múzeu prebieha počas pracovných dní od 1. júla do 9. augusta 2019 v čase od 9. do 15. hodiny.

Takmer hodinový scenár jednotlivých podujatí je koncipovaný ako dobrodružné cestovanie časom medzi zbierkovými predmetmi, s ktorými sa spájajú zaujímavé príbehy z histórie. Sprostredkúva objavovanie starých a zabudnutých remesiel, remeselných predmetov a výrobkov, stretnutie s umením, ľudovou slovesnosťou, tvorivými zážitkami, ako aj skúmanie bežných i nevšedných prírodných dejov a vývoja prírody okolo nás. Podľa jednotlivých tém prebiehajú podujatia v špecializovanej múzejnej učebni a múzejných expozíciách (umeleckohistorickej, sakrálnej, prírodovednej) v kaštieli a v areáli skanzenu.

Program zahŕňa jedenásť tém z oblasti histórie, etnografie, prírodovedy, umenia a záujmovej činnosti tvorivých dielní. Jeho súčasťou sú hry a zaujímavé zábavno-edukačné aktivity v jedinečnom prostredí múzea, pútavé prednášky a diskusie, interaktívne cvičenia, tvorivé dielne,  súťaže a tematické prehliadky múzejných expozícií. Na jednotlivé podujatia je potrebné sa vopred prihlásiť. Informácie o podmienkach účastí, konkrétnych témach
a kontaktoch, nájdu záujemcovia na múzejnej stránke www.muzeumhumenne.sk.

Prázdninový program pre deti prebieha ako súčasť múzejného projektu objektového učenia v múzeu pod názvom Ku koreňom, tradíciám hodnotám... Prázdninujúcim deťom ponúka zaujímavo strávený čas s možnosťou zábavného rozširovania vzdelanostných rozhľadov a spestrenie voľnočasových aktivít umocnených nevšedným múzejným prostredím v detskom kolektíve.

ZDROJ, FOTO : Mgr. Jana Fedičová, Vihorlatské múzeum v Humennom


Verzia pre tlač
28.06.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)