Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Radosť z tvorivých zážitkov v Markovciach: Experimentovali s hlinou

Vyhotovili keramický reliéf, veľký keramický obraz srdca, ako symbolu priateľstva a vzájomného porozumenia

Radosť z tvorivých zážitkov v Markovciach: Experimentovali s hlinou

MARKOVCE. Deti a pedagógovia zo Základnej školy v Markovciach si s odborníkom vyskúšali tvorenie z hliny. V mesiaci október a november sa zapojili do projektu keramických workshopov pod názvom Srdce dokorán (interaktívne workshopy), ktorý pre školu pripravilo občianske združenie Annogallery.

„Malí umelci“ sa s lektorom, keramikárom Petrom Smikom, stretli celkovo štyrikrát. Spoločne experimentovali s hlinou. Vyskúšali si modelovanie z voľnej ruky, tvorenie z plátov hliny a maľovanie keramiky farebnými glazúrami. Na dnešnom záverečnom stretnutí sa už tešili z výsledkov svojho snaženia. Vyhotovili keramický reliéf, veľký keramický obraz srdca, ako symbolu priateľstva a vzájomného porozumenia.

Keramický strom je už aj nainštalovaný v priestoroch školy, aby sa s ním mohli pochváliť rodičom a ostatným návštevníkom školy. Okrem reliéfu si deti vyrobili aj menšie keramické výrobky, misky a svietniky, ktoré sa vydarilo natoľko, že uvažujú o zakúpení vlastnej keramickej pece, aby mohli svoju tvorivosť ďalej rozvíjať.

Projekt Srdce dokorán bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky s cieľom rozvoja tvorivosti, zručnosti, vzájomnej tolerancie a integrácie do spoločnosti.

Deťom poskytol príležitosť na tvorivú sebarealizáciu a umožnil im dať o sebe a svojich úspechoch vedieť svojmu okoliu.

ZDROJ, FOTO : ANNOGALLERY a ZŠ Markovce, okr. Michalovce


Verzia pre tlač
13.11.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)