Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Slová poroty : Via arto je iný level

Učíme našich tanečníkov byť nie "bezkonkurenčne najlepšími ”, ale obstáť v konkurencii najlepších

Slová poroty : Via arto je iný level

HUMENNÉ. Z celoslovenskej súťaži Humenné – srdcom - pohybom O Pohár primátorky mesta si ten v tomto roku odniesla SZUŠ Múza. Via arto získalo rovnaký počet zlatých sošiek.

O to viac si vážime slová poroty, ktorá SZUŠ Via arto ohodnotila slovami: Via arto je iný level.

Tohtoročná bilancia SZUŠ Via arto ešte nie je uzavretá, keďže vysoké bodové hodnotenia porotcov z prestížnych celoslovenských súťaží v Košiciach, Žiline a v Bratislave nás postupne posunuli až do finále na Majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v rakúskom Grazi.

Vysoká kvalita sa premietla i v získaní najvyšších známok za jednotlivé choreografie, kde sa Zuzke Bačovej viackrát podarilo získať plný a najvyšší počet bodov. Uvediem príklad, kde v Bratislave zo 124 choreografií iba 5 z nich získalo viac než 45 bodov a z toho dve tieto známky patrili Via arto.

Na semifinále v Košiciach a Žiline získali tanečníci učiteľky Zuzky Bačovej 4x 1. miesto 3x 2. miesto a tanečníci Evy Kocúrovej 2x 1. miesto, na finále v Bratislave získali pod vedením Zuzky Bačovej 3x 2. miesto a pod vedením Evy Kocúrovej 1x 1. miesto, v Humennom 4x 1. miesto. Spolu až 11x 1. miesto 6x 2. miesto.

Tieto ocenenia si vážime o to viac, že boli "vybojované ” v tvrdej konkurencii mnohých profesionálne pripravovaných tanečníkov, z ktorých väčšina vlastní tituly z Majstrovstiev Európy či Majstrovstiev sveta. Obstáť v takejto konkurencii sa nám i tento rok podarilo.
Učíme našich tanečníkov byť nie "bezkonkurenčne najlepšími ”, ale obstáť v konkurencii najlepších.

Ďakujeme našim bojovníkom, malým i veľkým za ich vynikajúce výsledky, Zuzke Bačovej za najvyšší počet získaných 1. miest v histórii našej umeleckej školy, i za najvyššie bodové hodnotenia, ktoré jej porota udelila a našim rodičom, za ich podporu. Opäť sa naplnili slová: "Kde je cieľ, je i cesta".

V neposlednom rade ďakujeme i pánovi riaditeľovi, že nám opäť umožnil vydať sa na túto cestu súťaženia na finančne náročných súťažiach.



AUTOR, FOTO : EVA KOCÚROVÁ Verzia pre tlač
06.05.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)