Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Via arto deväťkrát na stupni víťazov

Najväčším prekvapením pre nás boli naši najmenší, ktorí si priniesli 1. i 2. miesto

Via arto deväťkrát na stupni víťazov

HUMENNÉ. Via arto opäť súťažilo...Dňa 24. marca 2018 sa tanečníci SZUS Via arto zúčastnili celoštátnej kvalifikačnej súťaže SHOW TIME v Košiciach, ktorá je zároveň i nominačnou súťažou Na ME v Budapešti.Veľmi nás potešil výsledok nášho súťaženia, ktorý absolútne predbehol očakávania s akými sme do tejto súťaže išli.

Ak začneme ráta, tak nasleduje krátke zhodnotenie v číslach: Súťažilo 9 našich choreografií, počet našich tanečníkov bol 62.

Šesť choreografíí získalo 1.miesto, tri choreografie 2. miesto. 6 choreografií získalo viac než 70 bodov, teda zároveň i 6 kvalifikácií na finálové kolo, konečný verdikt padne po ukončení všetkých kvalif. súťaží.
Najväčším prekvapením pre nás boli naši najmenší, ktorí si priniesli 1. i 2. miesto. Zároveň krásny úspech zaznamenali i tanečníci prvého a druhého ročníka, ktorí takisto získali 2x 1. miesto a nomináciu na finálové kolo. K najťažším rozhodnutiam už každoročne patrí i správny výber kvalitnej súťaže. Tu môžem potvrdiť, že sme sa nepomýlili.

Vzhliadli sme mnoho "profi" choreografií i vynikajúcich tanečníkov, zišla sa tu dovolím si povedať "elita"tanečného sveta z celého Slovenska, mnohí z nich viacnásobní majstri Slovenska i ME. Bolo sa na čo pozerať, široké spektrum tanečného umenia, vysoko kvalitná porota, vynikajúco pripúravená a hladký priebeh celej súťaže v príjemnom prostredí spoločenského pavilonu v KE. Radi sa sem opäť vrátime i po roku. 

Poďakovanie patrí našim žiakom, ďalej rodičom za ich vynikajúcu spoluprácu, osobitné poakovanie i Soňke Džatkovej za nesmiernu pomoc pri súťažení, ale predovšetkým p. riad. SZUŠ Via arto R. Sekovi za jeho neustálu podporu tanečného odboru nemalými finančnými prostriedkami umožňuje žiakom zúčastňovať sa na najprestížnejších súťažiach a taktiež aj mestu Humenné, ktoré tiež finančne pomáha pri podpore mladých talentov v našom meste a oceňuje snahu a úsilie nielen pedagógov, ale aj žiakov. Pred nami sú ďalšie súťaže, k nim patrí i boj o titul ME. S pokorou teda vykročíme na ďalšiu cestu. Posledné poďakovanie teda patrí usporiadateľom pre nás "krásnej" vydarenej súťaže, ktorá nás istotne všetkých posunie ďalej. A to je to najdôležitejšie. Ďakujeme.

AUTOR, FOTO : Eva Kocúrová DiS.art Verzia pre tlač
30.03.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)