Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Vyhodnotili súťaž Miesto v meste

Bola zameraná na oblasť amatérskej i profesionálnej fotografickej tvorby a určená pre občanov mesta Sniny

Vyhodnotili súťaž Miesto v meste
Ukážka jednej z víťazných prác, autorka M. Gabrišová


SNINA. „Každý máme svoje obľúbené miesta v rodnom meste , alebo neďaleko nich. Snina ponúka veľa krásnych známo-neznámych, či nepovšimnutých zákutí. Sú to naše oázy, na ktoré často zájdeme, posedíme, rozjímame, strávime voľný čas. Vraciame sa na ne pre ich pokoj, krásu, účelnosť, príjemnú atmosféru, vyžarovanie, či niečo úplne iné.

A túto atmosféru ponúkame pomocou súťaže zachytiť fotografickým objektívom a kamerou.“ Takýmto úvodným slovom bola vyhlásená začiatkom roka 2017 regionálna fotografická súťaž pod názvom Miesto v meste, ktorú zorganizovalo MSKS Snina ako sprievodné podujatie vrámci osláv 700. výročia 1. písomnej zmienky o meste Snina. Súťaž bola zameraná na oblasť amatérskej i profesionálnej fotografickej tvorby a určená pre občanov mesta Sniny.

Na základe pravidiel a podmienok súťaže, ktoré spracovala kurátorka kaštieľa Dr. Daniela Kapráľová sa prihlásilo 10 autorov. Všetkých autorov spája spoločná myšlienka a spoločné miesta v našom meste a jeho okolí – príroda.

Snina je obklopená nádhernou prírodou, ktorú autori zvečnili a priniesli nám svoj pohľad na ňu. Trojčlenná porota v zložení Dr. Daniela Kapráľová, Jozef Lauruský a Lena Jakubčáková hodnotila kvalitu fotografií a hodnotenie poroty následne počas vyhodnotenia súťaže prezentovala Dr. Kapráľová.






Samotná prezentácia fotografií spolu s vyhodnotením sa uskutočnilo v Sninskom kaštieli dňa 9.11.2017. Bolo to príjemné komorné stretnutie začínajúcich fotografov, ale aj profesionálov, ktorí si prišli vypočuť názor poroty na svoju prácu. Na základe zaslaných prác sa porota zhodla na tom, že by bola škoda oceniť len jedného, prípadne dvoch či troch autorov. Preto sa víťazmi súťaže stali všetci. 

Všetci si odniesli ceny v podobe nástenného kalendára, ktorý obsahuje najlepšie fotografie a takisto aj novovydanú publikáciu Kaštieľ v Snine. Okrem toho si odniesli nové poznatky či názory, a zároveň aj túžbu stretávať sa aj naďalej a myšlienku vytvoriť v Snine fotografický krúžok, či klub.

AUTOR, FOTO : Mgr. Žofia Čopíková, MKOS Snina


Verzia pre tlač
20.11.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)