Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Výstava : MAJSTRI ľudovej umeleckej výroby z východného Slovenska

Výstava bude sprístupnená od 8.júna do 31. augusta 2018

Výstava : MAJSTRI ľudovej umeleckej výroby z východného Slovenska

SNINA. Výstava MAJSTRI ľudovej umeleckej výroby z východného Slovenska ponúka prezentáciu umeleckých výrobkov ľudových majstrov, techniky výroby ich tvorby a informácie o samotných tvorcoch prostredníctvom textov, fotografií a videozáznamov. Návštevník si môže vychutnať výtvarno - estetické hodnoty cez konkrétne vystavené umelecké výrobky deviatich vystavujúcich majstrov: J. Krajčí, I. Toger, M. Tomisová, J. Sakala, J. Boboňková, C. Horák, M. Mešša a P. Kovalík.

Zámerom výstavy je taktiež oboznámiť návštevníkov s prácou UĽUV-u, podmienkami udeľovania titulu Majster ľudovoumeleckej výroby a držiteľmi doteraz udelených titulov z východného Slovenska.

Organizátormi výstavy sú Mestské kultúrne a osvetové stredisko v Snine, Ústredie ľudovej umeleckej výroby Bratislava a jeho Regionálne centrum remesiel v Košiciach. Výstava bude sprístupnená od 8.júna do 31. augusta 2018 . V krásnych galerijných priestoroch Sninského kaštieľa je toto výstava ÚĽUV- u po prvýkrát. Veríme, že bude začiatkom dlhodobejšej spolupráce a obyvatelia Sniny a okolia dostanú príležitosť oboznámiť sa so súčasnosťou, ale i minulosťou ľudových remesiel a tradičnej domácej umeleckej výroby na Slovensku.

ZDROJ, FOTO : D. Kapráľová
Verzia pre tlač
01.06.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)