Domov AKTUÁLNE > Kultúra

Znova netradičný krst knihy Andrey Rimovej

Novinku Chodba hrôzy už nájdete na pultoch kníhkupectiev

Znova netradičný krst knihy Andrey Rimovej

BRATISLAVA. Spisovateľka z Medzilaboriec potešila svojich čitateľov čerstvým prírastkom. Novinku Chodba hrôzy už nájdete na pultoch kníhkupectiev.

Andrea Rimová predstavila na knižnom veľtrhu Bibliotéka v Bratislave počas víkendu svoju horúcu novinku. Román o tridsať rokov starom tajomstve, ktoré sa derie na povrch, uviedol do života na besede spojenej s krstom knihy herec a moderátor Rasťo Sokol. Súčasťou krstu bol aj prednes ukážky.

„Rasťo je charizmatický vtipný muž s úžasným hlasom. Poznáme sa zhruba päť rokov. Teším sa, že sa s radosťou ujal roly krstného otca mojej jubilejnej desiatej knihy. Dokonca si vymyslel netradičný, ale doslova trefný spôsob krstu. Keď som ho videla prichádzať na veľtrh so šípkami v ruke, musela som sa smiať,“ spomína pobavene autorka.

Moderátor známej televíznej relácie Dobre vedieť pokrstil knihu „zásahom do čierneho“.

„Z mäkučkého molitanu si vyrobil terč s čiernym krúžkom v strede. Slúžil zároveň ako tlmič, keďže ostrým hrotom nechcel poškodiť knižku. Potom Chodbu hrôzy zasiahol presne do stredu. Ďalšie dve šípky sme použili podľa Rasťovho vzoru spolu s moderátorkou Petrou Gažíkovou Lángovou. Všetky tri trafili cieľ.

Verím, že je to znamenie a kniha sa bude čitateľom páčiť,“ hovorí autorka. „Prvé ohlasy sú pozitívne.“

Chodba hrôzy je v poradí desiaty román, ktorý Rimovej vyšiel vo Vydavateľstve Motýľ. Už po spustení predpredaja sa dostal medzi najpredávanejšie knihy na Slovensku.

„Dobíja ma to energiou. Som rada, že záujem o moje knihy pretrváva. Aj keď sa moje priority zmenili a na prvom mieste je moja rodina, písania sa neplánujem vzdať,“ priznáva mama pätnásťmesačnej dcérky Barborky.

Andrea Rimová sa chystá v budúcom roku predstaviť čitateľom svoju tvorbu na besedách. „Ak všetko vyjde podľa plánu, už v januári to bude v Humennom. Veľmi sa teším, keďže som sa tu narodila, mám tu veľa priateľov a pevnú čitateľskú základňu.“

Autorka opäť ostáva verná temnej romantike typickej pre jej romány. V románe Chodba hrôzy natrafí Saša pri maminom hrobe na záhadného Hansa a prebudí sa v nej zvedavosť. Chce vedieť, aké tajomstvo ukrýva muž dlhých tridsať rokov. Náhodná návšteva u Hansa sa premení na nočnú moru. Chodba hrôzy sa stáva miestom, kde sa platí za chyby a nie je čas na ľútosť či odpustenie. Iba na záchranu a zúfalý boj o prežitie.



AUTOR, FOTO : Branislav Velebný




Verzia pre tlač
17.11.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)