Domov AKTUÁLNE > Šport

Baškovce a Slovenská Volová bez straty bodu, Voľa nepricestovala do Topoľovky

Fotografie sú z viacerých stretnutí Zemplínskej futbalovej ligy

Baškovce a Slovenská Volová bez straty bodu, Voľa nepricestovala do Topoľovky

HUMENNÉ. Po piatich rokoch sa v Slovenskej Volovej konala doslova futbalová slávnosť, po dlhom čase sa tam opäť hral majstrovský futbalový zápas.

SLOVENSKÁ VOLOVÁ – HANKOVCE 5:2 (2:0)

Domáce mužstvo malo k dispozícii 22 hráčov, hostí pricestovalo 13. Skvelá atmosféra panovala počas celého stretnutia, ale aj po ňom.

Prvý polčas bol vyrovnaný, domáci  však dvoma gólmi Dominika Mattu získali potrebný náskok. Aj v druhom polčase bol pri streleckej chuti Dominik Matta, ktorý pridal ďalšie dva góly. Piaty gól domácich strelil Tomáš Mišľan.  

Za hostí skórovali Peter Vaško a Dominik Veľas. Zaujímavosťou stretnutia bola aj skutočnosť, že strelec Dominik Matta na stretnutie nastúpil aj so svojou šestnásťročnou sestrou Viktóriou Mattovou, ktorá na poste pravého obrancu podala veľmi dobrý výkon.

Stretnutie s prehľadom rozhodoval pred viac ako 100 divákmi Tomáš Tkáč.

Po stretnutí sa na ihrisku uskutočnila doslova recepcia pre hráčov a funkcionárov obidvoch mužstiev, ale aj pre zúčastnených divákov. Výborný guláš, jedinečný syr a nápoje rôzneho druhu boli vhodnou bodku za týmto jedinečným zápasom, po ktorom domáci zostávajú naďalej bez straty bodu. Zásluhu na tom majú okrem strelcov gólov aj  vynikajúci hráči Martin Vinčur, Jozef Žinčák, Peter Zozulič a Jozef Matta, ktorí boli doslova chrbtovou kosťou domáceho celku. Pochvalu si zaslúžia aj sponzori domáceho celku, medzi nimi najmä Pavol Šimurda so svojou firmou AGRO VOLOVÁ, s. r. o.

BAŠKOVCE – ZÁVADKA 8:3 (6:0)

Vedúci celok súťaže Baškovce si aj v tomto kole ľahko poradil so Závadkou. O celom zápase sa prakticky rozhodlo už v prvom polčase, ktorý Baškovčania vyhrali hladko 6:0. Druhý polčas pre zmenu vyhrali hostia zo Závadky 3:2, čím aspoň zmiernili svoju vysokú prehru. Strelcami gólov za domácich boli: Jaroslav Holp 3, Samuel Kuľha 2 a po jednom strelili Šimon Taňkoš, Roman Taňkoš a Pavol David. Za hostí skórovali  Ondrej Karibinoš, Radovan Jaščúr a Patrik Minda. Slušné stretnutie pred asi 70 divákmi rozhodoval Jozef Brehovský. Aj po tomto stretnutí nasledovalo občerstvenie pre obidve mužstvá. 

TOPOĽOVKA – VOĽA 3:0 kontumačne

Domáci sa na tento zápas svedomite pripravili po všetkých stránkach. Vyzlečení v dresoch čakali na svojho súpera. Ten však krátko pred  začiatkom stretnutia oznámil, že vzhľadom na skutočnosť, že na stretnutie odmietli vycestovať  niektorí jeho hráči, tak na zápas nepríde. Škoda, pretože aj v Topoľovke mohla byť pekná futbalová nedeľa.



AUTOR, FOTO : IVAN HOPTA



Verzia pre tlač
11.06.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)