Domov AKTUÁLNE > Šport

Behom cez Duklu oslávili mierové dni

Štart 20-kilometrovej trate, na ktorý sa postavilo 136 bežcov

Behom cez Duklu oslávili mierové dni

SVIDNÍK. Jedným z najstarších behov na východe republiky je DUKELSKÝ BEH MIERU vo Svidníku, kde sa tohto roku bežal už 60. ročník s medzinárodnou účasťou.

Jeho organizátorom bolo mesto Svidník.

Počas tohto obdobia sa ho zúčastnilo niekoľko tisíc bežcov z celého sveta.

Štart 20-kilometrovej trate, na ktorý sa postavilo 136 bežcov bol pri Pamätníku II. svetovej vojny a viedol cez Nižný Komárnik, Krajná Poľana, Hunkovce, Ladomirova do Svidníka na pešiu zónu, kde bol cieľ.

Hlavnému behu predchádzali ďalšie behy ako beh pre najmenších, beh zdravia – malý beh a veľký beh, ale aj beh na kolieskových korčuliach. Pre divákov boli pripravené občerstvovacie stánky a pre detí rôzne atrakcie.

Tohto preteku sa zúčastnil aj mladý bežec Michal Buchovecký z Medzilaboriec. Zo 136 bežcov sa celkove umiestnil na 50. mieste a vo svojej kategórii "A“ vo veku 18 až 39 rokov obsadil pekné 17. miesto.



"Bežalo sa mi dobre. Veľkou prekážkou pre mňa, ale aj pre ostatných pretekárov bola vysoká teplota. Bežalo sa na obed a organizátori by mali posunúť začiatok na 9.00 hod., alebo na 16.00 hod. Bežci by to uvítali. Organizátori zabezpečili dostatok občerstvovacích staníc. Som v príprave na MMM v Košiciach a do štartu mám ešte niekoľko behov,“ konštatoval Michal Buchovecký z Medzilaboriec.



AUTOR : PA
FOTO : dodané, súkromný archív M.B.




Verzia pre tlač
09.09.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)