Domov AKTUÁLNE > Šport

Budúcnosť sninského futbalu je v mládeži

Pred dokončením je ihrisko s umelou trávou, ktoré pomôže v tréningovom procese

Budúcnosť sninského futbalu je v mládeži
František Hanc, futbalový manažér MFK Snina

SNINA. Financovanie niektorých futbalových klubov je žalostné. nemajú na to, aby si mohli kúpiť hotového futbalistu a tak sa zameriavajú na výchovu vlastných odchovancov – hráčov, ktorí sa postupne dostanú do ,,A“ mužstva, ale aj do iných klubov.

Aj v meste pod Vihorlatom v Snine, kde tohto roku klub oslavuje 90. výročie vzniku, už niekoľko desiatok rokov veľkú pozornosť venujú výchove mládeži pod vedením kvalifikovaných trénerov.

Za posledné desaťročia tu postupne vyrástli Pavol Diňa, ligový kanonier, Jozef Krivjančin, František Hanc, Jozef Ondik, Marek Lukáč, Michal Krajník, Ján Mucha, slovenský reprezentant a účastník MS v Juhoafrickej republike a účastník ME vo Francúzsku, Rene Kočan, Ivan Minčič, Dávid Škutka, Jozef Turík, Matúš Kira, či ďalší reprezentant Slovenska Ondrej Duda, ale aj ďalší futbalisti, ktorí v minulosti, ale aj v súčasnosti hrávajú za rôzne kluby po celom Slovensku.

Ako nám povedal manažér klubu František Hanc, v súčasnosti v klube pôsobí sedem žiackych mužstiev, jedno družstvo žiačok, dve mládežnícke mužstva dorastencov spolu viac ako 180 mladých futbalistov a mužstvo mužov, ktoré hrá krajskej súťaži tretiu ligu. "Po prvýkrát máme aj družstvo žiačok, ktoré bude mať na starosti skúsený pedagóg a mládežnícky tréner Ladislav Hreha, ktorý dlhodobo pôsobil v Belej nad Cirochou, kde dosahoval vynikajúce výsledky."

U 9 – tréner Réne Kočan,
U10 – tréner Ladislav Hreha,
U11 – tréner František Hanc,
U12 – tréner Jozef Krivjančin,
U13 – tréner Réne Kočan,
U14 – tréner Jozef Maliňák,
U15 – tréner Pavol Kirňák,
U17 – tréner Pavol Diňa, Martin Kapraľ,
U19 – tréner Marek Lukáč,
Družstvo žiačok – tréner Ladislav Hreha.

"Všetky družstvá hrajú súťaž. Je to veľmi náročné na financovanie, hlavne na dopravu. Pred dokončením je ihrisko s umelou trávou, ktoré nám pomôže v tréningovom procese," konštatoval Hanc.

AUTOR, FOTO : PA

Verzia pre tlač
07.08.2017



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)