Domov AKTUÁLNE > Šport

Cyril Vasiľ rozpráva o svojom futbalovom živote

Počas zimnej prestávky v klube došlo k veľkým zmenám

Cyril Vasiľ rozpráva o svojom futbalovom živote

HUMENNÉ. Humenský futbal sa datuje až do roku 1911 – teda existuje už 108 rokov. Za toto obdobie v Humennom vyrástli stovky vynikajúcich futbalistov, ba aj reprezentantov.

V Humennom sa hrala prvá liga, druhá liga. Humenský futbalový klub získal Slovenský pohár a bol účastníkom európskej súťaže víťazov pohárov. Po úspechoch prišiel pád až do V. ligy VsFZ. V súčasnosti FK Humenné hrá TIPOS III. ligu a po jesennej časti je na piatom mieste.

Minulý týždeň po tréningu som zašiel s kapitánom FK Humenné 26-ročným CYRILOM VASIĽOM na kávičku a pohovorili sme si o jeho futbalovom živote.

Ako mi povedal - ,,s futbalom som začínal ako žiačik v Lukačovciach. Tu si ma vyhliadol tréner Janko Opiela do svojho mužstva starších žiakov Humenného. Pokračoval som v mladšom doraste, kde ma viedol M. Karabinčik, no tréner A. Čirák, tréner staršieho dorastu si ma povolal do jeho mužstva. Vtedy sme hrali III. ligu, no pod vedením A. Čiráka sme postúpili do II. ligy. Tréner Čirák bol odvolaný a nastúpil J. Opiela. V sedemnástich rokoch som nastupoval za mužov III. ligu pod vedením Jozefa Valkučáka. S klubom ŠK Futura pod vedením trénera R. Ljubarského sme hrali baráž o postup do II. ligy s Liptovským Mikulášom, kde sme neuspeli na pokutové kopy. Pred štyrmi rokmi, keď ŠK Futura presídlil do Svidníka, žiacke a mládežnícke mužstvá prevzal klub FK Humenné, ktorý hral V. ligu VsFZ. Prestúpil som a pod vedením trénera Jozefa Valkučáka a manažéra klubu Martina Poláka sa formovalo mužstvo postúpiť do IV. ligy, kde sa nám podarilo aj postúpiť. V novom súťažnom ročníku prišlo niekoľko nových hráčov a srbský tréner Puniš Memedovič. Pod jeho vedením sme vyhrali IV. ligu a postúpili do TIPOS III. ligy. Po jesennej časti sme skončili na šiestom mieste. Počas zimnej prestávky v klube došlo k veľkým zmenám. Vznikla nová správna rada vedená Martinom Polákom. Bol zvolený nový predseda klubu. Prišiel nový skúsený tréner Jozef Škrlík a niekoľko hráčov. Verím, že tréner pripraví mužstvo tak, aby sme dobre reprezentovali náš klub, mesto Humenné. Pozývam všetkých futbalových fanúšikov na zápasy jarnej časti, ktoré budeme hrať na zrekonštruovanom ihrisku na Chemlonskej ulici,“ dodal Cyril.







AUTOR : PA

FOTO : súkromný archív


Verzia pre tlač
18.03.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)