Domov AKTUÁLNE > Šport

Do klubovej vitríny pribudli dve striebra z tímových súťaží družstiev

Hralo sa o postup na majstrovstvá SR

Do klubovej vitríny pribudli dve striebra z tímových súťaží družstiev

HUMENNÉ. V sobotu 6.apríla sa uskutočnili majstrovstvá východoslovenského kraja družstiev mladších žiakov a žiačok /2006 a mladší/. Chlapci bojovali v Belej n/C, mladšie žiačky vo Vranove n/T. Právo štartu mali štyri najlepšie družstva východného Slovenska po skončení súťaží. Bol to zároveň kvalifikačný turnaj, s tým, že prvé dve družstvá majú právo postupu na majstrovstvá Slovenska družstiev, ktoré sa uskutočnia 1. mája.

Úspech sa nerodil ľahko
Kým chlapci hrali v konkurencii družstiev STO Valaliky a Belá n/C /Lokomotíva Košice sa odhlásila/, súperkami dievčat boli družstvá VSTK Vranov n/T, KAC Jednota Košice a Vyšného Žipova. Chlapci si napokon výhrou nad STO Valaliky /L. Sepeši, J. Németh, R. Olejník/ v zložení M. Gibas, M. Šalata, A. Marcinčák vybojovali postup na majstrovstvá SR. Omnoho ťažšiu pozíciu mali však dievčatá, keďže pri vyrovnaosti družstiev súperiek sme veľké ambície nemali. Keď však hneď prvom súboji s Vyšným Žipovom zabrala J. Grecová výhrou nad S. Balogovou, mohli sme začať uvažovať aspoň nad pódiovým umiestnením. Následne výrazne potrápila v súboji s Vranovom n/T aj A. Paľkovú /2:3/.

Stabilizácia výkonov, tímová súhra a dodržanie taktiky základom
Dobrú psychickú odolnosť a stabilizáciu výkonu prejavila N. Dadejová, keď v poslednom zápase s o dva roky staršou L. Sabolovou /KAC Jednota Košice/ sa viacerými riskantnými údermi dokázala udržať v zápase. V rozhodujúcom piatom sete celý prehrávala, no za stavu 6:8 zmobilizovala svoje sily a pomerom 11:9 dokázala zápas otočiť a vybojovať tak pre Humenné v priebehu jedného dňa už druhý postup na majstrostá Slovenska družstiev. Základ úspechu s košičankami však položili dievčatá už vo štvorhre, keď s favorizovanou dvojicou /D. Kolesárová, L. Sabolová/ svoje súperky v prvom sete dokonale zaskočili a dokázali ho otočiť zo stavu 4:9 na 11:9. Celkovo po “infarktovom” priebehu štvorhry nakoniec vyhrali najtesnejším rozdielom v piatom sete 11:9, keď nám v poslednej výmene po takmer mínusovom defenzívnom údere vysokej lobovanej obrany pomohlo pre súpera nepopulárne prasiatko.

Systematická práca začína prinášať ovocie
Opäť sa preto ukazuje, že slušný výsledok sa dá dosiahnuť po vyrovnaných výkonoch aj z pozície slabšieho tímového rankingu. Obe naše dievčatá hrali turnaj ešte ako najmladšie žiačky a najmä Dadejová famóznym turajovým skóre dvojhier 6:0 dokázala poraziť aj staršie a skúsenejšie hráčky. V týchto zápasoch navyše dokázala dodržať aj stanovenú taktiku, čo sa naplno ukázalo najmä v rozhodujúcom zápase s L. Sabolovou /KAC Jednota Košice/. A nebyť už spomínanej prehry J. Grecovej s A. Paľkovou, mohli byť naše žiačky určite aj veľmi prekvapivým víťazom turnaja. Možno k tomuto výkonu aspoň malou časťou prispela aj práca mentálneho kouča, keďže dievčatá si išli tento turnaj predovšetkým poriadne užiť a nebol na nich vyvíjaný žiaden tlak z hľadiska dosiahnutého výsledku.

Športová trieda už na spadnutie
Postupný rast popularity mládežníckeho stolného tenisu v meste Humenné sa už ukazuje aj v záujme rodičov najmenších detí. Tento týždeň sa na ZŠ Kudlovská /domovský stánok ŠKST Humenné/ totiž uskutočnil zápis prváčikov. Viac ako pozitívne môžeme po skončení zápisu hodnotiť množstvo detí prihlásených do športovej stolnotenisovej triedy. A keďže výrazný počet bude aj v jednej z tried budúcich piatakov, mohli by sme sa od budúceho školského roka sa dočkať otvorenie hneď dvoch stolnotenisových tried. Zástupcovia klubu už o tejto možnosti s vedením školy intenzívne rokujú, sme preto presvedčení, že mládežnícky stolný tenis posunieme v Humennom opäť na vyššiu kvalitatívnu úroveň.

VIAC FOTO TU :-)



ZDROJ, FOTO : -daf-




Verzia pre tlač
12.04.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)