Domov AKTUÁLNE > Šport

Dominika Karchová už roky patrí k seniorskej Európskej špičke kickboxu

Domika je mladá, talentovaná a hlavne bojovná a už 22 rokoch sa jej podaril najväčší úspech jej športovej kariéry

Dominika Karchová už roky patrí k seniorskej Európskej špičke kickboxu

HUMENNÉ. Humenský kickboxersky klub sa môže pochváliť účasťou svojich cvičencov na Majstrovstvách a Európy 2018 v kickboxe.

Na Majstrovstvá Sveta juniorov 2018 v Rimini sa kvalifikoval Vladimír Babinčák, ktorý aj napriek svojej bojovnosti nakoniec medailu pre Slovensko a domovský klub nezískal. Určite mu za celoročnú tvrdú prácu, ktorá vyvrcholila účasťou na majstrovstvách sveta patri veľká gratulácia.

Na majstrovstvách Európy sa predstavila Dominika Karchová, ktorá už roky patrí k seniorskej Európskej špičke kickboxu!

Domika je mladá, talentovaná a hlavne bojovná a už 22 rokoch sa jej  podaril najväčší úspech jej športovej kariéry. Po októbrovej bronzovej medaile z kicklightu na ME v Bratislave si Dominika vybojovala titul vicemajsterka Európy v Light kontakte žien do 50 kg.

Dominika v dňoch 17.- 25. novembra v Maribore sa zúčastnila na druhej časti Majstrovstiev Európy a hájila slovenské farby ako jediná zápasníčka na tatami. Horúcim želiezkom v ohni bola počas všetkých štyroch zápasov.

Dominika si poradila s favoritkami a medailistkami predchádzajúcich ročníkov ako so Švajčiarskou HAGEN Isabelle, Burharkou Iordanovou Vasilenou, či ruskou fighterkou Khakizmianovou. Vo finálovom zápase Dominika ťahala za kratší koniec a so skúsenou Írkou prehrala. Druhým a tretím miestom z ME Dominika jednoznačne patrí k najúspešnejším kickboxerom Slovenského zväzu pre sezónu 2018.

Dominika zakončila jej celkovo najlepšiu sezónu a spolu s ostatnými členmi kickboxerskeho klubu Bao Humenne začnú opäť tvrdo trénovať na budúcoročné majstrovstvá sveta. Milí priaznivci športu, znova sme dokázali, že kickbox nie je len pre chlapcov, čí iba bezcieľnym vypĺňaním času. Okrem toho že cvičíte telo, cvičíte aj ducha a ak budete chcieť môžete uvidieť svet. Tak teda, kedy sa vidíme na tréningu? Už Vás čakáme.

Bližšie informácie o tréningoch a nábore nájdete na stránke fightersteam.sk






ZDROJ, FOTO : Rastislav Babinčák



Verzia pre tlač
07.12.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)