Domov AKTUÁLNE > Šport

Erik HANC : Dobrú partiu robia aj dobrí tréneri

Pracuje v Košiciach, na nový súťažný ročník sa pripravuje so seniormi so Sniny

Erik HANC : Dobrú partiu robia aj dobrí tréneri

SNINA. Na hornom Zemplíne vyrástlo množstvo výborných futbalistov. Hrala sa tu prvá liga, druhá liga a v súčasnosti tretia liga, riadená VsFZ. Jedným z klubov je aj MFK Snina, s viac ako 93-ročnou históriou. Klub v posledných rokoch sa v tabuľke umiestňuje v prvej časti tabuľky.

Jedným z odchovancom je aj 28-ročný pravý obranca ERIK HANC, zamestnanec FPT Slovakia, ako software
developer Košice. Minulú sobotu po prípravnom zápase FK Humenné – MFK Snina 3:2 som s ním prehodil pár viet o jeho futbalovej kariére.

Erik, ako si začínal s futbalom a ako sa postupne rozvíjala tvoja futbalová kariéra?
Ja som s futbalom nezačínal v prípravke, mladších a starších žiakoch. Futbal má bavil a tak s kamarátmi sme hrali na ulici a naše mužstvá mali rôzne názvy. Hral som za základnú školu, kde naše mužstvo dosahovalo veľmi dobré výsledky. Moju hru si všimol môj sused Štefan Andrejčík, bývalý hráč MFK Snina a priviedol ma do klubu, no aby som hral za žiakov. Mal som prestupiť na inú ZŠ, kde boli futbalové triedy. Ja som s tým nesúhlasil a chcel som dokončiť školu tam, kde som začínal. Pomocnú ruku mi podal vtedajší tréner mladšieho dorastu Patrik Lazorik zobral má ešte nie ako 14-ročného k sebe do mužstva. Bol to môj prvý tréner. V doraste má trénovali ešte Drančák, Kochan, Miško a krátko aj Paľo Diňa.

Viem, že si pôsobil aj na Morave, kde si hrával?
Po dovŕšení dorasteneckého veku som bol preradení do mužstva seniorov, no tam som sa dlho neohrial a v septembri som odišiel študovať do Brna a hral som 4. Ligu za Moravskú Sláviu Brno. Po roku a pol som sa vrátil späť na Slovensko do svojho materského klubu MFK Snina.

Aké bolo tvoje účinkovanie v MFK Snina?
Po návrate z Čiech som začal študovať v Košiciach a striedavo hrať v Snine a 5. ligu za OFK AGRIFOT Stakčín. Trénovali má František Hanc /manažér/, Marek Lukáč, Jozef Štafura a Pavol Diňa. Naposledy ma trénoval Juraj Popovič. Po koronavíruse na nový súťažný ročník sa pripravujem so seniormi so Sniny.

Medzi sninskými futbalistami je veľa darcov krvi. Patríš medzi nich?
Áno patrím medzi darcov krvi. Vzorom nám je druhý tréner Marek Lukáč, ktorý sa blíži ku číslo šesťdesiat. Svojou krvou pomáham zachraňovať životy iným. Tým len potvrdzujem svoj zdravotný stav a zároveň prispievam k uzdraveniu, alebo zmierneniu choroby.

Čo by si povedal na záver?
Na nový futbalový ročník som začal s prípravou v Snine. Pracujem v Košiciach, no niekedy môžem pracovať z domu a tak zvládam tréningový proces. V klube pôsobia dobrí tréneri René Kočan a Marek Lukáč. Je tu výborná partia. Sú tu hráči troch generácii a verím, že tréneri dajú do kopy jedenástku, ktorá v novom ročníku bude dobre reprezentovať klub a mesto Snina.




AUTOR, FOTO : PA



Verzia pre tlač
30.06.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)