Domov AKTUÁLNE > Šport

FK Humenné zbrojí na jarnú časť

Čo je nové v FK Humenné?

FK Humenné zbrojí na jarnú časť

HUMENNÉ. Zimná futbalová prestávka pre mnohé kluby je doplniť káder, pozháňať sponzorov pre dobrý chod klubu. Hráči si doliečujú zranenia, hrávajú halové turnaje, zúčastňujú sa rôznych charitatívnych akcií, ale aj individuálne trénujú. Aj v FK Humenné, nováčikovi III. ligy došlo k zmenám.

Pred koncom roka novým prezidentom klubu sa stal Ing. Miloš Meričko, novým trénerom Vladimír Sivý, manažérom A-mužstva sa stal Vladimír Vasilenko a predsedom správnej rady Mgr. Martin Polák, bývalý manažér FK Humenné. A tak moja otázka pre predsedu správnej rady Martina Poláka znela: Čo je nové v FK Humenné?

"Po odchode niektorých hráčov, najmä Srbov, našou úlohou čím skôr bolo káder doplniť kvalitnými hráčmi. Zamerali sme sa na hráčov z nášho regiónu Horného Zemplína. Prvým bol náš odchovanec 20-ročný ADAM KUĽHA, ktorý hrával II. Ligu za Lokomotívu Košice. Verím, že západne do kádra. Prínosom mužstva pre klub bude JOZEF SKVAŠÍK zo Sniny, ktorý má skúsenosti aj z prvoligových trávnikov, kde hrával za MFK Košice. Hrával aj za Zvolen a Sninu. V posledných dvoch ročníkoch bol v Jedenástke roka VsFZ. Zo Sniny prišiel ofenzívny záložník DUŠAN JANKO, ktorý v mládežníckych súťažiach hral za Podbrezovu. Bol na hosťovaní v Uliči. Ďalším hráčom do obrany je 23-ročný RÓBERT DICKÝ, odchovanec Sniny. Hrával II. ligu vo Zvolene, v Lokomotíve Košice a naposledy III. ligu v Rakúsku. Pracujeme ešte na dvoch prestupoch. Príležitosť dostanú aj naši odchovanci – dorastenci,“ dodal Martin Polák.

,,Prvý tréning na jarnú súťaž bude v pondelok 21. januára 2019 o 16.00 hodine na multifunkčnom ihrisku na hlavnom štadióne. Trénovať sa bude štyrikrát do týždňa a to v Mestskej športovej hale, v telocvični na futbalovom ihrisku, multifunkčnom ihrisku, posilovni. Pre hráčov bude aj kompletná regenerácia. V rámci prípravy odohráme sedem prípravných zápasov,“ dodal Martin Polák, predseda správnej rady FK Humenné.

Prípravné zápasy:
2. 2. 3029 /sobota/ - MFK Vranov nad Topľou – FK Humenné
9. 2. 2019 /sobota/ - Cigánd SE /III. Liga Maďarsko/ - FK Humenné
17. 2. 2019 /nedeľa/ - ŠK Záhradné – FK Humenné
19. 2. 2019 /utotok/ - Partizán Bardejov – FK Humenné
2. 3. 2019 /sobota/ - TJ Slavoj Trebišov – FK Humenné
9. 3. 2019 /sobota/ - MFK Vranov nad Topľou – FK Humenné
16. 3. 2019 /sobota/ - FK Humenné – FC Košice

AUTOR, FOTO : PA


Verzia pre tlač
21.01.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)