Domov AKTUÁLNE > Šport

Frederik SVISTUN : Vrátil som sa tam, kde som začínal

Ďalším odchovancom Beľanského futbalu je 22-ročný FREDERIK SVISTUN, hrotový hráč, ktorý bol na hosťovaní v MFK Snina

Frederik SVISTUN : Vrátil som sa tam, kde som začínal

BELÁ NAD CIROCHOU. V Belej nad Cirochou, najväčšej obci okresu Snina vyrástlo niekoľko kvalitných futbalistov. Medzi nich patrí už nebohý Anton Burík futbalový brankár Dukly Banská Bystrica, Jozef Ondik, hráč Chemlonu Humenné, Dávid Škutka, hráč MFK Košice, Slávia Praha, Ján Mucha starší, účastník MS v Juhoafrickej republike a ME vo Francúzsku, 44-násobný reprezentant Slovenska a mnohí ďalší.

Ďalším odchovancom Beľanského futbalu je 22-ročný FREDERIK SVISTUN, hrotový hráč, ktorý bol na hosťovaní v MFK Snina. Nedávno sme sa stretli a požiadal som ho o krátke zhodnotenie jeho doterajšej futbalovej kariére.

"Futbal hrám od malička, podporovali ma moji rodičia. Na základnej škole V Belej nad Cirochou som chodil do futbalového krúžku, kde bol mojim prvým trénerom Ladislav Hreha, ktorý mi dal dobré základy futbalu. Hrával som za žiakov Belá nad Cirochou v Oblastnej súťaží Humenné. Tu si ma všimol sninský tréner Harvan, ktorý ma zlanáril do Sniny. V siedmom ročníku som prestúpil na ZŠ Budovateľská, nastúpil som do futbalovej triedy a začal hrať za starších žiakov MFK Snina pod vedením trénera Harvana. Po skončení základnej školy som odišiel na Športové gymnázium Košice. Počas štúdia som hral za mladší a starší dorast MFK Košice a mojimi trénermi boli Ivan Lapšanský a Ladislav Šimčo. Mojimi spoluhráčmi boli Dalibor Takáč, v súčasnosti pôsobí v FK Ružomberok alebo Samo Dancak, v súčasnosti hráč Dukla Praha v Česku,“ hovorí Frederik Svistun.

"Po skončení gymnázia, ktoré som ukončil maturitou a vekom som už bol senior som sa vrátil tam, kde som začinal, do Belej nad Cirochou, kde hrajúcim trénerom bol Marek Lukáč. Tu som odohral jednu sezónu, kde Belá nad Cirochou postúpila do V. ligy. Po sezóne som odišiel na hosťovanie do MFK Snina, kde som odohral dve sezóny pod vedením trénerov Jozefa Štafuru a Reného Kočana. Po skončení hosťovania v Snine sa vraciam do Belej, kde svojimi výkonmi chcem prispieť k dobrému umiestneniu mužstva belej nad Cirochou, čo najlepšiemu umiestneniu v súťaži,“ dodal na záver FREDERIK SVISTUN.

AUTOR : PA
FOTO : archív F.S.



Verzia pre tlač
30.07.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)