Domov AKTUÁLNE > Šport

Gabo Holub má futbal rád

Ako malého chlapca ho lákala futbalová lopta a preto ho otec zapísal do prípravky

Gabo Holub má futbal rád

SNINA. V minulom roku v Snine futbal oslávil 90 rokov. Za to obdobie futbalový klub prešiel rôznymi názvami. Je známe, že veľká pozornosť v klube sa venuje výchove mladým futbalistom. Za posledné roky vyrástli tu vynikajúci futbalisti – reprezentanti, ako Pavol Diňa, Ján Mucha, Ondrej Duda a ďalší.

V MFK Snina začínal aj ambiciózny mladý futbalista Gabriel Holub.

Ako malého chlapca ho lákala futbalová lopta a preto ho otec zapísal do prípravky. Postupne prešiel všetkými žiackymi kategóriami. Trénovali ho R. Smajda, P. Hišem, M. Lukáč a ďalší. Navštevoval ZŠ Budovateľskú, kde boli zriadené futbalové triedy. Bol v širšej nominácii U14 Východoslovenského futbalového zväzu.

Po skončení základnej školy odchádza študovať do Košíc na Športové gymnázium a hosťuje vo futbalovom klube MFK Košice, neskôr VSS Košice. Zapadol do kolektívu mladých futbalistov, hráva pravidelne súťaže, ale aj rôzne futbalové turnaje doma, ale aj v zahraničí, kde sa mu darí. Na turnaji Pavlovič CUP v Prešove bol vyhlásený ako najlepší hráč turnaja.

V Košiciach ho trénovali R. Lukáč, B. Andrejko, J. Majoroš. V júni minulého roku klub VSS Košice zaniká. Má niekoľko ponúk, no nakoniec sa rozhodol pre FK Železiarne Podbrezová a pokračuje v štúdiu na súkromnom športovom gymnáziu. Zavážilo aj to, že zo Sniny tam študovali a hrali futbal I. Minčič, R. Kočan, či S. Lojka.

Jesennú časť odohral za U19 pod vedením kvalitných trénerov Mareka Bažíka a Martina Polovku. Po jesennej časti sú na treťom mieste so ziskom 28 bodov a štyrmi plusovými bodmi.

"Doma sme stratili až 10 bodov. Mrzí nás prehra s Prešovom. V zimnej príprave musíme popracovať ako na ofenzíve, tak aj na defenzíve, ale hlavne na premieňaní gólových šanci. Počas zimnej prestávky a Vianočných sviatkov som sa zúčastnil s mužstvom MAPES Vianočného turnaja v Snine, ale aj mestskej halovej ligy v Humennom, kde po siedmom kole v II. lige sme na prvom mieste bez prehry. S prípravou na jarnú časť s mužstvom Podbrezovej začnem v prvej polovici januára. Futbal mám veľmi rád a podriaďujem mu svoj voľný čas. Chcem študovať a hrať futbal."


AUTOR, FOTO : PA


Verzia pre tlač
12.01.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)