Domov AKTUÁLNE > Šport

GeeBee CUP na ZŠ Laboreckej v Humennom

18 súťažiacich po dva dni bojovalo o čo najlepšie umiestnenie

GeeBee CUP na ZŠ Laboreckej v Humennom

HUMENNÉ. Súťaž halových upútaných leteckých modelov otvoril pán riaditeľ ZŠ Laboreckej PaeDr. Alexander Fecura. 18 súťažiacich po dva dni bojovalo o čo najlepšie umiestnenie.

Táto súťaž je prípravou na letné obdobie, kedy z už oveľa väčšími modelmi sa začne boj o titul Majstra Slovenska, ako aj umiestnenie vo Svetovom pohári, kde z nášho LMK Humenné v minulom roku získal 1. miesto Patrik Dolobáč a 2. miesto na Majstrovstvá Európy v Bulharsku.

Tohoto roku sú Majstrovstvá sveta v poľskom Vłocłaveku, kde sa zúčastnia aj dvaja naši juniorski členovia LMK Humenné. Patrik Dolobáč, ako člen Slovenského reprezentačného družstva a Jakuba Gašpar, junior v kategórii upútaných modelov F2B (letecké akrobatické modely). Taktiež do bodovania v uplynulom roku už boli zahrnutí aj ďalší juniori a to: Jakub Gašpar, Kristián Kokuľa, Samuel Gašpar a Vincent Dolobáč. Do kategórie F2B sa zapojil už aj ďalší člen klubu a to Oliver Überlauer, ktorý svojím poctivým prístupom k tréningu dokázal, za krátky čas odlietať celú túto zostavu. Výsledkové listiny ukazujú že výkony všetkých súťažiacich sa z roka na rok zlepšujú a zároveň aj zručnosť pri stavaní modelov.





AUTOR, FOTO : Arpád Csontos - csarpi





Verzia pre tlač
12.02.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)