Domov AKTUÁLNE > Šport

Haburaj a Kohút s medailou zo Svetového pohára

Menej sa darilo najmladším účastníkom, ktorí ešte len v kadetoch zbierajú cenné skúsenosti

Haburaj a Kohút s medailou zo Svetového pohára
SNINA. Koncom februára sa v slovinskom hlavnom meste Ljublana konal už tradične svetový pohára v Taekwondo WT, ktorého organizátorom bola Slovinská asociácia Taekwondo a Taekwondo Europe.

Tohto svetového pohára, na ktorom sa body počítajú do svetového rankingu, sa zúčastnilo takmer 800 pretekárov (kadet, junior, senior) z 123 klubov a reprezentácií a 34 štátov. Na turnaji sa predstavilo aj 5 Sninčanov pod vedením hlavného trénera klubu T. Potockého, ktorý si na tomto turnaji aj obnovil Európsku licenciu trénera – Taekwondo Europe licence.

Do bojov nastúpili 4 kadeti a 1 junior.

Najviac sa darilo Jakubovi Haburajovi – 63 kg Junior (29 pretekárov), ktorý mal v prvom kole voľný žreb, v osemfinále si poradil po skvelom výkone s Talianom Matteo Dessom a po stave 12:5 postúpil ďalej. Tu v štvrťfinále narazil na ďalšieho reprezentanta Talianska Francesca Romea, zápas bol už o čosi ťažší, ale Haburaj dokázal počúvať trénerové pokyny a po stave 10:7 postúpil do semifinále. V semifinále narazil na reprezentanta Srbska (kadetsky medailista z ME) a tu už ťahal za kratší koniec a podľahol mu 16:7. Ale, aj tu potvrdil skvelú formu a prípravu a získal tak historicky prvú juniorsku medailu zo Svetových pohárov pre Sninčana.

O ďalší bronz sa postaral Juraj Kohút – 65 kg Kadet. Ten po voľnom žrebe už nestačil na srbského reprezentanta a v semifinále mu podľahol 9:18 a obsadil krásne 3.miesto.

Menej sa darilo najmladším účastníkom, ktorí ešte len v kadetoch zbierajú cenné skúsenosti. Gabriel Poldruhák – 37 kg nestačil v osemfinále na reprezentanta Srbska Teodora Vasica (víťaz kategórie) a o po stave 7:19 vypadol z ďalších bojov.

Taktiež na svojho súpera v osemfinále nestačil aj Artur Chimčak – 41 kg Kadet. Ten podľahol vo vyrovnávacom zápase maďarskému reprezentantovi Levente Pechal a taktiež vypadol z bojov o medailu.

Ako posledný sa predstavil Michal Štofik – 61 kg ten po voľnom žrebe, nestačil vo štvrťfinále na reprezentanta Chorvátska Grga Dugac a vypadol po TKO už v druhom kole.

Poďakovanie patrí mestu Snina a rodine Chimčakovej za pomoc z dopravou.

Vyjadrenie trénera: „ S odvedenou prácou som nesmierne spokojný, potešila veľmi medaila Haburaja, ktorý ukázal skvelú formu a nezľakol sa oveľa skúsenejších súperov. Škoda našich kadetov, ale nato, že sme išli zbierať skúsenosti, mali chlapci aj smolu keďže každý okrem Chimčaka narazil na víťazov kategórií už v prvom kole. Ideme ďalej. V tomto polroku nás čakajú ešte 3 svetové poháre tak verím, že medaile pribudnú.“





AUTOR, FOTO : Tomáš POTOCKÝ

 
Verzia pre tlač
09.03.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)