Domov AKTUÁLNE > Šport

Humenskí atléti v Ostrave vybehali zlato

Máme sa od "bratov" Čechov ešte v tomto smere veľa učiť

Humenskí atléti v Ostrave vybehali zlato

HUMENNÉ. Od prvého januára nového roku 2019 sme sa vybrali na sústredenie do blízkej Ostravy.

Dvojfázové tréningy od stredy do piatka v najkrajšej hale a komfortom neopísateľné podmienky, do ktorých sa každoročne vraciame radi, začali ukrajovať prvé začiatky prípravy.

Prvé čo bolo pre nás prekvapenie je asi najlepšia novootvorená posilňovňa v Česku "FITPARK" a to priestorom a vybavením. Na jednom mieste bedminton – veľká telocvičňa, crossfitová zóna, balančné pomôcky kardio zóna, stroje a cvičenia s vlastným telo TRX a iné ďalšie. Dať viac ako pol milióna eur do vybavenia si na Slovensku nemôže dovoliť asi nikto.

Musia to prevádzkovať ľudia ktorým nejde o zárobok, ale o potešenie. Asi každý na tomto svete a svojom živote si neuvedomuje, že žije len raz. Máme sa od "bratov" Čechov ešte v tomto smere veľa učiť. V sobotu sa uskutočnili preteky pod názvom "Zahajovacie závody", na ktoré sa nastupovalo z plného tréningu.

Prvý sa predstavili vo farbách 1. Atletického klubu Humenné juniori na 60 m. Tomáš Matuščák v rozbehu zabehol slušných 6,97 s a vo finále to ešte posunul na víťazný beh s časom 6,93 s. Na 60m sa predstavil ešte Patrik Megela a časom 7,33 s skončil v rozbehu na 4. mieste a finále už vypustil kvôli diaľke. V skoku do diaľky z kratšieho rozbehu zaletel na uctihodných 682 cm a zvíťazil. Tomáš ani Patrik nenašli premožiteľov ani medzi mužmi, tak im patrilo prvé miesto, čo nás veľmi potešilo.

Na pretekoch sa predstavila ďalšia nádej Humenskej atletiky a to Miloš Jakubov. V behu na šesťdesiat metrov síce zaspal na štarte no čas 7,78 s a druhým miestom síce nepotešil no ani nesklamal. Lepšie to už bolo na 150m a 300m. V behu na 300m si zlepšil maximum a časom 39,51 s skončil v rozbehu na druhom mieste. Na 150m úseku si tak isto zlepšil osobák na 18,34 s a v rozbehu dobehol na 3. mieste. Ako bonus chlapcov čakala Kryokomora a ľahučkých -130 pod nulou. V nedeľu ešte ľahký tréning a cesta domou do zasneženého Slovenska.

AUTOR, FOTO : Mgr. Marek Lučka, tréner 1.AK Humenné


Verzia pre tlač
09.01.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)