Domov AKTUÁLNE > Šport

Humenskí atléti v Rakúsku rekordy nelámali

Atletický halový míting vo Viedni - Vienna Indoor Meeting

Humenskí atléti v Rakúsku rekordy nelámali

HUMENNÉ. Pokračovaním atletickej halovej sezóny 2019 po Ostrave bola Viedeň. Dvaja atléti 1.A tletického klubu Humenné Patrik Megela a Tomáš Matuščák, ako čerstvý Slovenský rekordér na 60m dorastencov, zavítali do hlavného mesta Rakúska. Patrik sa predviedol v skoku do diaľky v kategórií dospelých, kde výkonom 664 cm skončil na piatom mieste.

Medzi juniormi zvíťazil. Trochu sa trápil z doskou a jeho víťazný pokus bez dosky bol trochu sklamaním, no bolo to ďaleko. Tomáš ako slovenská mužská špička za Jánom Volkom sa nedal zahanbiť v behu 60m. Po rozbehoch časom 6,95 s skončil na treťom mieste, no z juniorov bol najlepší. Nasledovali behy finálové a tam sa mierne pohoršil a časom 6,99 s skončil na piatom mieste medzi mužmi a celkovo z juniorov bol druhý.

Boli to ďalšie preteky z plného tréningu, ktoré sme potrebovali absolvovať. Súťažiť z atlétmi z Európskych krajín je najlepšia príprava. Chlapci boli trochu unavení a to sa prejavilo aj na miernom zhoršení. Pokračujeme ďalej na V4 a Elánom míting v Bratislave.

AUTOR, FOTO : Mgr. Marek Lučka, tréner


Verzia pre tlač
04.02.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)