Domov AKTUÁLNE > Šport

Humenský hokej vstupuje do novej sezóny s viacerými novinkami

Nová rolba na zimnom štadióne

Humenský hokej vstupuje do novej sezóny s viacerými novinkami

HUMENNÉ. V uplynulých letných mesiacoch bol zimný štadión v Humennom uzavretý z dôvodu rozsiahlych rekonštrukcií. V novej sezóne 2019/2020, tak budú hokejisti hrať vo vynovených priestoroch.

Podľa slov Petra Ždiňáka, povereného riaditeľa Správy rekreačných a športových zariadení mesta Humenné (SRaŠZ), pod ktorú spadá aj správa zimného štadióna, sa väčšinu plánovaných opráv podarilo uskutočniť.

„Zrekonštruovali sme chladenie a chladiacu vežu, opravili sme svietidlá nielen nad ľadovou plochou, ale tiež v chodbe po obvode štadióna,“ uviedol Ždiňák. Okrem toho boli kompletne zrekonštruované sociálne zariadenia spolu s ústredným kúrením a tepelnou reguláciou.

Celá prevádzková budova sa vymaľovala a vymenené boli aj sklá po obvode zimného štadióna.

Fanúšikov hokeja potešia nielen nové ochranné siete, ale aj nová moderná elektrická rolba, vďaka ktorej získa ľad lepšiu kvalitu. Spomínanú rolbu dodal klubu Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v rámci prenájmu. T.z., že rolbu možno využívať po dobu 60 mesiacov, v rámci ktorých sa bude jej prenájom splácať. Na túto dobu sa vzťahuje záručný servis rolby zdarma. Po uplynutí tejto lehoty a splatení prenájmu, bude možné odkúpiť rolbu od SZĽH za 1 euro.

HC 19 Humenné
Najväčšou novinkou je vznik nového humenského hokejového klubu HC 19 Humenné. Jeho predsedom je Peter Ždiňák, podpredsedom Mikuláš Koščo a ďalšími členmi sú Peter Mižák a Tomáš Šudík, poslanec MsZ. V tejto sezóne 2019/2020 bude HC 19 Humenné hrať 2 .hokejovú ligu. Hokejový tím povedie aj naďalej trénerská dvojica Milan Staš a Rudlof Jurčenko. Čo sa týka kádra, ešte stále je v procese „skladania“. Tréneri dali šancu domácim hráčom, ale mužstvo posilnia aj hráči z Prešova, Michaloviec a Košíc. Jednotlivé mená sa fanúšikovia dozvedia už čoskoro.

Zatiaľ je známy prvý domáci zápas, ktorý odštartujeme 21. septembra na zimnom štadióne v Humennom proti HC Rebellion Gelnica.

AUTOR : Mgr. Michaela Dochánová, Špecialista pre styk s verejnosťou na tlačovom referáte, Mestský úrad Humenné
FOTO : MiMa, archív





Verzia pre tlač
13.09.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)