Domov AKTUÁLNE > Šport

Igor KOMJATY : Spomienky na pôsobenie v Čechách sú silné

V minulom roku som sa dostal do JEDENÁSTKY ROKA 2019 VsFZ hráčov III. ligy

Igor KOMJATY : Spomienky na pôsobenie v Čechách sú silné

HUMENNÉ. Už druhú sezónu v FK Humenné pôsobí 28-ročný rodák z Udavského, okres Humenné IGOR KOMJATY ľavý obranca. Po prípravnom zápase s Košicami som si s ním vymenil niekoľko viet o jeho doterajšej futbalovej kariére.

Igor, ako sa začínala tvoja futbalová kariéra a kto ťa priviedol k futbalu?
Som rodák z obce Udavské, neďaleko Humenného. Otec ako aktívny futbalista chcel mať zo syna futbalistu a preto stále sme si pinkali s loptou. Musel som tvrdo pracovať s loptou a keď už som vedel začiatky futbalovej abecedy, otec má dal do humenských prípraviek. No súťažne som začal hrať za žiakov Udavského, kde som býval. Neskôr som prestúpil do futbalového klubu Kochanovce, kde pod vedením Milana Karabinčíka, kde sme vyhrali oblastnú žiacku ligu. Za dorastencov som začal hrať v Kochanovciach, no neskôr som sa vrátil do Udavského a ako 16-ročný som nastúpil za seniorov Udavského pod taktovkou trénera nebohého Pavla Romana. Udavské vtedy hralo regionálnu V. ligu.

Ešte v dorasteneckom veku si hral za seniorov. Kde si zakotvil po odchode z Udavského?
Moja cesta z Udavského viedla do treťoligového Nižného Hrušova, kde má trénoval známy tréner Vladimír Sivý. Počas pôsobenia v Nižnom Hrušove bol som nominovaný do kádra Východoslovenského výberu, ktorý bol v Lipanoch. Po dvoch rokoch som odišiel na hosťovanie do Lokomotívy Košice, kde trénovali skúsení tréneri Roman Berta, Jaroslav Galko a Gejza Farkaš. Taktiež som bol na hosťovaní v obci Radvaň nad Laborcom, kde mojimi trénermi boli Michal Svičin a Leonard Kocurišin. Z Radvane nad Laborcom odchádzam do Prahy, kde som prestúpil do FC Slavoj Vyšehrad, ktorý hral III. ČFL a tu som pôsobil jeden rok. Mám dobré spomienky na Prahu, na pekné štadióny, kde sme hrávali. Trénoval som pod kvalitnými futbalovými trénermi Jaroslavom Klimom a Milanom Kopřivom, ktorí vyžadovali prísnu disciplínu. Pre zranenie som vo Vyšehrade pauzoval dva mesiace.

Po ročnom pôsobení vo Vyšehrade som odišiel do IV. ligového mužstva Slovan Velvary, kde som pôsobil iba pol sezóny a vraciam sa na Slovensko do FK Humenné, ktorý hral IV. ligu a trénerom bol Jozef Valkučák a neskôr Srb Puniša Memedovič. S príchodom srbského trénera do mužstva prišli aj hráči a preto som odišiel k susedom do FK Soľ, kde trénerom bol nebohý Pavol Roman. Po roku som sa, ale vrátil opäť do FK Humenné, kde som doteraz. V minulom roku som sa dostal do JEDENÁSTKY ROKA 2019 VsFZ hráčov III. ligy. V jedenástke sme boli štyria Humenčania.

A ďalšie plány?
V súčasnosti sme v plnom tréningu na novú súťaž. Hráme prípravné zápasy, v ktorých tréneri Jozef Škrlik a Andrej Čirák skúšajú hráčov pre základnú zostavu na nový súťažný ročník, aby sme bojovali o popredné umiestnenie v súťaži III. ligy. Voľného času na koníčky nemám, niekedy si zahrám stolný tenis, tenis, so snúbenicou sa niekedy vyberie na turistiku, pozriem si športové prenosy, no a dobrý spánok, to je pre mňa výborný relax, dodal na záver IGOR KOMJATY, futbalista FK Humenné.




AUTOR : PA
FOTO : súkromný archív I.K. Verzia pre tlač
16.07.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)