Domov AKTUÁLNE > Šport

Kamencová v Poľsku zlatá

Tohto vynikajúceho nabitého podujatia sa zúčastnilo 700 pretekárov

Kamencová v Poľsku zlatá

SNINA. V dňoch 9. - 10. marca sa v poľskom meste Ostrowiecs Swietokrzyky konal poľský pohár v taekwondo WT pod názvom Puchar Polski 2019.

Tohto vynikajúceho nabitého podujatia sa zúčastnilo 700 pretekárov (žiaci, kadeti, juniori) z 4 štátov (Poľsko, Estónsko, Bielorusko, Slovensko) a z 62 klubov.

Predstavili sa na ňom aj žiaci a juniroi zo sninského klubu Black Tiger Taekwondo Klub Snina pod vedením hlavného trénera klubu T. Potockého a tentokrát mu asistoval junior A. Varchol.

Sninčanov reprezentovalo 12 pretekárov a podarilo sa im nazbierať 1 x zlato, x 7 x bronz , 4 x 5.miesto a 1 x 9.miesto.

O najcennejší kov sa postarala naša žiačka (vo váha - 52 kg) Jaroslava Kamencová, ktorá po 2 vyhratých dueloch sa prebojovala až do finále, kde súperke uštedrila KO techniku už po 20 sekundách zápasu a tak si z poľského pohára odniesla zlato.

O bronzové priečky sa po 2 vyhratých dueloch postarali A. Chimčak - 30 kg, M. Mikula - 44 kg a D. Považancová - 27 kg,ktorý podľahli iba vitazom kategorií. 

Po jednom vyhratom zápase si bronzovú priečku zaobstarala aj naša kadetka, ktorá na turnaji štartovala v juniorkach A. Mandzaková vo váhe - 44 kg Junior. Bez medaile tentokrát zostali A. Krupjaková - 33 kg, A. Varhcol - 78 kg Junior, J. Haburaj - 59 kg Junior, L. Onderčiová - 48 kg žiak, K. Krupjaková - 59 kg Junior. 

Ocenenie si z rúk predsedu klubu OSTO Ostrowiec Swietorkzyky Poland a primátora mesta prevzal aj tréner klubu T. Potocký na dlhoročný prínos a rozvoj taekwonda v Poľsku. 

Poďakovanie patrí všetkým rodičom za pomoc z dopravou na tento turnaj ako aj mestu Snina a všetkým pretekárov za skvelú reprezentáciu mesta a klubu na tak ťažkom turnaji.

ZDROJ, FOTO : Tomáš POTOCKÝ



  Verzia pre tlač
21.03.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)