Domov AKTUÁLNE > Šport

Klokočovská 5-ťka bola aj s medzinárodnou účasťou

Horúčava pretekárov poriadne zničila

Klokočovská 5-ťka bola aj s medzinárodnou účasťou

MICHALOVCE. Čas prázdnin a dovoleniek. Teploty sa blížia k rekordom, no cez víkendy sa konajú rôzne bežecké preteky, ktoré organizujú mesta a obce, športové kluby, občianske zariadenia, či jednotlivci.

Medzi najstarší beh na Zemplíne patrí KLOKOČOVSKÁ "5“, kde minulý týždeň sa bežal jej už 42. ročník a jeho organizátorom bola obec Klokočov, Občianske združenie Šírava Klokočov a JDS Klokočov.

Štart a cieľ tohto medzinárodného preteku bol pred polyfunkčným objektom cestovného ruchu v Klokočove. Pred hlavným štartom bežali sa žiacke a dorastenecká kategória. Na štart hlavného behu sa postavilo 154 bežcov a bežkýň. 42. ročníka sa zúčastnili aj syn a otec Smetanovci a ďalší bežci z Horného Zemplína.

Celkové výsledky: 1. Silas Nwetich, Keňa, 2. Kimutai Ngeno, Keňa, 3. Sermii Rapchupkin, Ukrajina, 28. MIROSLAV SMETANA, Medzilaborce.

Muži nad 40 rokov: 1. Anatolij Malyy, Ukrajina, 2. Karol Hojsch, Michalovce, 3. Branislav Kmec, Vranov nad Cirochou.

Muži nad 50 rokov: 1. Orest Babjak, Bardejov, 2. Janos Bogar, Maďarsko, 3. Ľubomír Hajduk, Košice, 6. MIROSLAV SMETANA, Medzilaborce.

Muži nad 60 rokov: 1. Dmytro Ivanysm, Ukrajina, 2. Juraj Čokyna, Humenné, 3. Miro Hajas, Vranov nad Topľou.

Ženy do 39 rokov: 1. Alena Farkašová, Michalovce, 2. Sandra Ivanková, Vranov nad Topľou, 3. Maryna Solyak, Ukrajina.

Ženy nad 40 rokov: 1. Ildikó Varga, Maďarsko, 2. Jana Slámová, Košice, 3. Zlatka Semanová, Košice.

"Od pretekov som mal dlhšiu pauzu. Aj tréningom som sa venoval menej. Nakoniec som sa rozhodol so synom pre Klokočovskú "5“. Syn Marek štartoval v kategórii dorast a túto kategóriu vyhral. Ja som celkove skončil na 28. mieste a vo svojej kategórii na 6. mieste. Bol to silne obsadený pretek. Horúčava nás všetkých ničila,“ konštatoval Miro Smetana, z Medzilaboriec.





AUTOR, FOTO : PA



Verzia pre tlač
10.08.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)