Domov AKTUÁLNE > Šport

Kristína SIVČOVÁ : V Michalovciach sa nemusím zoznamovať s kádrom

V rozhovore s mladou slovenskou reprezentantkou kategórie U19, bývalou hráčkou Humenného, Bardejova a v súčasnosti MFK Zemplín Michalovce

Kristína SIVČOVÁ : V Michalovciach sa nemusím zoznamovať s kádrom

HUMENNÉ. Humenský ženský futbal vychoval niekoľko kvalitných futbalistiek, ktoré hrávajú po celom Slovensku. Jednou z nich je mladá slovenská reprezentantka kategórie U19 KRISTÍNA SIVČOVÁ, bývalá hráčka Humenného, Bardejova a v súčasnosti MFK Zemplín Michalovce.

Pri našom stretnutí sme prehodili pár viet o jej futbalovej kariére, o ktorú sa podelím s priaznivcami futbalu.

Kristína, ako si sa dostála k futbalu a kto ťa k nemu priviedol?
Základnú školu som navštevovala na ulici Dargovských hrdinov Humenné. Bola som športový typ a školu som reprezentovala v rôznych športoch ako atletika, vybíjana, basketbal, ale aj v malom futbale. Pri škole je futbalové ihrisko, kde po škole som s chlapcami hrávala futbal. Asi v ôsmich – deviatich rokoch otec má zapísal do ŠK Štich Humenné. Futbalové základy mi dali tréneri Imrich Štefan, Jozef Piškanin, či Pavol Čečko. Chodila som na regionálne zrazy U15. V tejto kategórii som Slovensko reprezentovalo v dvoch prípravných zápasoch s Rumunskom. Keď som skončila kategóriu žiakov, odišla som na hosťovanie do MFK Zemplín Michalovce. Dôvodov bolo viac a to krátke cestovanie a chcela som sa dôkladne pripraviť na moritorink a príjimácie skúšky na Hotelovú akadémiu Jána Andraščíka v Bardejove. Po pol roku odchádzam z hosťovania Michaloviec na prestup do Bardejova.

Ako sa ti darilo v drese Bardejova?
Po príchode do Bardejova sa má ujal tréner Ľubomír Čekan, ktorý má zadelil do mužstva junioriek, ale príležitosť som dostávalo aj v mužstve prvoligistiek. Žila som futbalom a darilo sa nám aj mne. Dosiahli sme niekoľko úspechov. Všimli si má reprezentační tréneri U17 a za Slovensko som odohrala niekoľko zápasov. Po dovŕšení kategórii U17 som v reprezentácii pokračovala aj v kategórii U19. V oboch kategóriách som odohrala viac ako 20 zápasov. Tréneri boli so mnou spokojní a rátali so mnou aj do budúcna. Do klubu v Bardejove počas minuloročného súťažného ročníka prišli zahraničné futbalistky. Dostávala som menej príležitosti. Cítila som stagnáciu, chýbala mi chuť do hry a spokojnosť samej so sebou. Nechcela som vypadnúť z kádra reprezentácie U19 a tak som sa rozhodla prestúpiť do druholigových Michaloviec, hoci ponúk bolo niekoľko, ale mám ešte školu, ktorú chcem dokončiť. 


Ako sa ti darí v Michalovciach?

V Michalovciach sa nemusím zoznamovať s kádrom. Poznáme sa ešte z Humenného, môžem spomenúť Máriu Jakubovú, Janku Piškaninovú, Soňu Gazdovú, Luciu Ihnatovú, Annu-Máriu Ufnárovú a ďalšie. Mojim trénerom v súčasnosti je Viktor Seňuš, ktorí vládne tvrdou rukou. Striedavo nastupujem za U19 a ženy, ktoré hrajú II. ligu, skupina východ. V novom súťažnom ročníku 2020/2021 a pri prerušení jesennej časti spôsobenej COVIDOM 19 som spolu za ženy a juniorky nastrieľala 16 gólov. Na zápase junioriek pri súboji s protihráčkou som utrpela bolestivé zranenie –pomlaždenie driekovo-krížovej oblasti panvy, jednoducho povedané narazenie kostrče. Po krátkej pauze – rehabilitácii u fyzioterapiuta Michala Krajňaka v Prešove som sa zapojila do tréningov a hry. V septembri s reprezentáciou U19 som sa zúčastnila 5-dňového reprezentačného sústredenia v Bánovciach nad Bebravou. Odohrali sme jeden modulovaný zápas. Futbal ju baví a som v hľadáčiku mnohých druholigových a prvoligových mužstiev. V súčasnosti pre COVID 19 som doma a podľa tréningových plánov klubového trénera a trénera reprezentácie trénujem individuálne a pridávam niečo na viac a čakám na reštart ligy.

AUTOR : PA
FOTO : KS



Verzia pre tlač
02.12.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)