Domov AKTUÁLNE > Šport

Lukáš BEDNÁR : Mám 33 rokov, pomaly sa chystám do futbalového dôchodku

Mal mnoho ponúk, ale ostal verný MFK Snina

Lukáš BEDNÁR : Mám 33 rokov, pomaly sa chystám do futbalového dôchodku

SNINA. Je známe, že MFK Snina vychoval a vychováva pre svoj klub vlastných odchovancov, ale aj pre iné kluby na Slovensku, ba aj v zahraničí. Klub má v súčasnosti zastúpenie v niekoľkých mládežníckych futbalových akadémiách, no ďalší sa pripravujú nastúpiť v jesennej časti. Seniorske mužstvo tvoria starší a mladí hráči pod vedením mladého trénera Reného Kočana. Jedným zo skúsených hráčov je aj 33-ročný LUKAŠ BEDNÁR - BÉĎO, ako ho kamaráti volajú. Po dlhšom čase sme si sadli na kávičku a reč sa točila okolo športu u nás, ale aj vo svete, hlavne o futbale, ale aj futbalovom živote Béďa.

Ako každý otec chcel mať zo syna športovca, tak aj môj chcel, aby som sa stal dobrým futbalistom a tak má zapísal do Futbalového klubu mesta Snina. Navštevoval som ZŠ Budovateľskú a bol som zaradený do futbalovej triedy a hrali sme za žiacke mužstvá MFK Snina. Veľa ma naučil tréner Marián Volarik, ktorému patrí poďakovanie.

Po ukončení základnej školy som odišiel na strednú školu do Bratislavy, ktorú som ukončil maturitou a stal som sa členom futbalovej akadémie Interu Bratislava. Prešiel som všetkými dorasteneckými kategóriami. Mojimi trénermi boli Salenka a Bagin. Po skončení dorasteneckého veku som rok hral v Iskre Petržalka pod vedením trénera Ľubomíra Luhového. Mal som nejaké ponuky aj z iných klubov, no nakoniec som sa na rok upísal FK Žiar nad Hronom, kde som pôsobil jeden rok. Veľmi dobre som si rozumel s Petrom Oravikom, neskôr hráčom Zlatých Moraviec.

Počas letnej prestávky v roku 2008 prišiel za mnou vtedajší prezident MFK Snina Vladimír Drobňák s ponukou, aby som sa vrátil do Sniny. Ponuku som prijal. V tom čase pri kormidle Sniny bol známy bývalý ligový strelec Pavol Diňa. O rok na to sme postúpili do tretej ligy, skupina východ. Zároveň sme vyhrali Východoslovenský pohár. Boli sme výborný kolektív, ktorý tvorili takí hráči ako Peter Diňa.

Maroš Červeňák, Peter Hišem, Jozef Lukáč a ďalší. Darilo sa mi v útokom, kde spolu s Marekom Lukáčom a Štefanom Pčolom sme spoločne nastrieľali 66 gólov. Keď že som mal nos na góly, súperi si má veľmi všímali, no boli menšie ale aj väčšie zranenia. Dobre si pamätám na zápas s Vranovom nad Topľou, kde päť minút pred koncom zápasu sme prehrávali 0:1 a vo výhodnej pozícii v šestnástke som bol tvrdo faulovaný súperom, ocitol som sa na zemi a na čas som stratil vedomie. Po dôkladnom vyšetrení bolo zistené, že mám posunuté tri stavce. Po dlhodobej rehabilitácii som sa postupne zapojil do tréningov a bol som opäť platným hráčom klubu. Už desať rokov 1. novembra odchádzam do Rakúska a pracujem v jednom lyžiarskom stredisku a v máji sa vraciam domov, kde sa hneď zapájam do činnosti klubu. Som univerzálny hráč – môžem hrať v útoku, v zálohe, či obrane.

Koronavírus má zastihol v Rakúsku a pri návrate na Slovensko som štátnu karanténu absolvoval v Bratislave. Mal som mnoho ponúk, ale ostal som verný MFK Snina. Iba jednu sezónu som odohral Oblastnú súťaž za Zemplínske Hámre. Mužstvo seniorov MFK Snina v súčasnosti tvoria skúsení hráči doplnené vlastnými odchovancami z dorastu pod vedením trénerov R. Kočana a M. Lukáča.

Mám 33 rokov – Kristové roky a tak by som sa mal pomaly zbierať do futbalového dôchodku. Mojím snom je ešte odohrať dva – tri roky, keď to zdravie dovolí a keď bude o mňa mať záujem klub.

A čo moje koníčky a záľuby? Tých je v súčasnosti pomenej. S manželkou staviame dom, no niekedy sa vyberieme na pešiu turistiku, alebo niekam na bicykloch. Futbalová prestávka bola veľmi dlhá a už sa teším na prípravné, ale hlavne majstrovské zápasy. 

AUTOR, FOTO : PA


Verzia pre tlač
11.06.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)