Domov AKTUÁLNE > Šport

MAJSTROM SLOVENSKA V HALOVÝCH HÁDZADLÁCH ĽUBO SIVÁK

Východňarska halovka bola zároveň aj Majstrovstvami Slovenska 2016 pre kategórie F1N - hádzadlá a N50

 

Východňarska halovka" bola zároveň aj Majstrovstvami Slovenska 2016 pre kategórie F1N - hádzadlá a N50

HUMENNÉ - Účasť prijalo 27 žiakov, 8 juniorov a 25 seniorov. Súťaž po vylosovaní štartovného poradia jednotlivcov sa začala o 9,00 hod v Mestskej športovej hale.


Prvá kategória F1N - halové hádzadlá začali súťažne žiaci 9 kôl, z ktorých tri najlepšie časy sa zrátali a výsledok určil víťaza. Hneď od prvého kola, sa vedenia ujal Ľubomír Sivák, žiak ZŠ Hrnčiarska letecko-modelárskeho krúžku pri LMK Humenné. Silnými súpermi boli najmä žiaci z Trenčianskej Turne a Stropkova, kde sa tejto kategórii venujú. V piatom a šiestom kole si Ľubo poistil víťazstvo a jeho výsledný súčet časov 103,5 sek mu zabezpečil titul Majster Slovenska na rok 2016.


Aj ďalší žiaci ZŠ Hrnčiarska sa snažili, ale ich modely nedosahovali úroveň súťažiacich z uvedených miest. U juniorov bol jediný zástupca Valalik Timotej z Humenného, ktorý skončil na 6. mieste.

Ďalším majstrom Macho
Ďalšie prekvapenie prišlo u súťaži mužov, kde člen LMK Humenné Ing. Štefan Macho udivil svojím výkon aj prítomný poľských pretekárov, ktorí boli tradične na tejto súťaži víťazmi. Svojimi časmi v 2. 7. a 8. lete si zabezpečil víťazstvo, takže sa stal nielen víťazom "Východňarskej halovky", ale aj Majstrom Slovenska 2016 pre kategóriu F1N. Z 25 súťažiacich sa ešte umiestnili členovia LMK Igor Valalik na 6. mieste, Gašpar Ján na 9. mieste.

Po vyhlásení výsledkov a odovzdaní cien sa pokračovalo už v letoch gumáčikov a to N50 - leteckých modelov poháňaných gumovým zväzkom podľa medzinárodných pravidiel FAI a P3 - národných pravidiel. V kategórii žiakov štartovalo 7 súťažiacich na tri štarty. Na treťom mieste sa umiestnil Kristián Kokuľa, žiak ZŠ Hrnčiarska letecko-modelárskeho krúžku LMK Humenné čo pri silnej konkurencii žiakov z Trenčianskej Turne je veľmi pekný úspech. Aj v kategórii seniorov ovládli súťažiaci z Trenčianskej Turne a Stropkova stupne víťazov.









 
V poslednej národnej kategórii P3 - kde lietali spoločne žiaci aj seniori si víťazstvo odniesol Michal Hricinda pred silnou konkurenciou už z uvedených miest. Po ukončení súťaže sa odovzdávali ešte posledné ceny, už z tu uvedených kategórii a o 18,00 hodine nastala rozlúčka s heslom - O rok zase spoločne - Sláva víťazom a česť porazeným!










AUTOR + FOTO : Arpád Csontos - csarpi, člen LMK Humenné
Verzia pre tlač
22.03.2016



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)