Domov AKTUÁLNE > Šport

Majstrovstvá východu najmladších žiakov ovládli Dadejová a Marko

Hral o zlato, no pred sezónou jeho meno ešte nikto nepoznal

Majstrovstvá východu najmladších žiakov ovládli Dadejová a Marko

HUMENNÉ. V sobotu 11. mája sa v Humennom uskutočnili majstrovstvá východného Slovenska najmladšieho žiactva. Na tento záverečný turnaj sa nominovalo 32 chlapcov a 16 dievčat, ktorí si právo štartu vybojovali za výsledky počas celej sezóny. Svoje želiezka v ohni mal aj domáci ŠKST Humenné najmä v podobe N. Dadejovej a P. Černigu. Z domácich sa na turnaj nominovali ešte A.Stoják, L. Sokolovič, T. Švec, A. Kmec, S. Ďurašková, E. Marcinčáková a V. Škutová.

V úvode odovzdané ceny za VSPM
Ešte pred začiatkom turnaja boli odovzdané ceny jednotlivcom za výsledky VSPM. Spomedzi chlapcov bolo poradie následovné 1. M. Marko /KAC jednota Košice/, 2. R. Olejník /STO Valaliky/, 3. P. Černiga /ŠKST Humenné/, medzi dievčatami: 1. L. A. Guassardo /MŠK Krompachy/, 2. N. Dadejová /ŠKST Humenné/, 3. J. Reviľáková /Športklub MSS Prešov/.

Dadejová a Marko skompletizovali zlatý hetrik
Najvýraznejšími hráčmi turnaja boli N. Dadejová /ŠKST Humenné/ a M. Marko /KAC Jednota Košice/, keď obaja získali zlato v dvojhre ako aj vo štvorhre a kompletnú zlatú medailovú zbierku pridali spoločne aj v zmiešanej štvorhre. A keďže tento zmiešaný pár bude spoločne už o mesiac bojovať aj na majstrovstvách Slovenska, necháme sa prekvapiť ako dokážu obstáť v konkurencii najlepších slovenských hráčov. Z humenských hráčov ešte potešil P. Černiga, ktorý spoločne s R. Bačom získali striebro vo štvorhre.

Hral o zlato, no pred sezónou jeho meno ešte nikto nepoznal
Asi najväčším pozitívnym prekvapením turnaja bola výprava Geológu Rožňava. Hráči tohto klubu sa pritom v posledných sezónach turnajov VSPM najmladších vekových kategórii nezúčastňovali. O to viac preto prekvapili svojimi výkonmi, z nich najviac René Ferko. Tohto hráča v úvode sezóny pritom takmer nikto nepoznal. Dokázal však zaskočiť aj oveľa skúsenejších a rebríčkovo vyššie nasadených hráčov. V semifinále ho nezastavil ani prvý nasadený a ôsmy hráč rebríčka SR R. Olejník, svojho premožiteľa našiel až vo finále. Jeho cit pre loptičku a psychická odolnosť aj v tých najnáročnejších výmenách je pritom určite prísľubom pre jeho ďalší výkonnostný rast.

Bez kondície sa vyhrať jednoducho nedá
Trojnásobná víťazka za jeden deň odohrala spolu až štrnásť víťazných zápasov v rade, jej partner z mixu ešte o dva viac, tie najťažšie samozrejme až v závere. Niet preto pochýb, že aj v stolnom tenise je pre tých najlepších kvalitná kondičná príprava pre dosiahnutie úspechu veľmi dôležitým základom a bez nej sa jednoducho vyhrávať nedá.

Viac FOTO TU :-)

AUTOR, FOTO : -daf-


Verzia pre tlač
17.05.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)