Domov AKTUÁLNE > Šport

Mária Riedl v Bratislave vyzbierala všetky medaily, darilo sa aj kadetkám

Posledný septembrový víkend sa v športovej hale mladosť v Bratislave konal Slovenský pohár v šerme pod názvom "WIRTSCHAFTEROV MEMORIÁL“

Mária Riedl v Bratislave vyzbierala všetky medaily, darilo sa aj kadetkám

SNINA. Posledný septembrový víkend sa v športovej hale mladosť v Bratislave konal Slovenský pohár v šerme pod názvom "WIRTSCHAFTEROV MEMORIÁL“. Zúčastnili sa ho mladší a starší žiaci a kadeti. Nechýbali ani mladí šermiari z Klubu šermu Snina.

V kategórii kadetov Sninu reprezentovali štyria šermiari. Najlepšie sa umiestnil Tomáš Petro na
siedmom mieste. 8. miesto obsadil Tomáš Gazda, 9. Matej Kohút, 12. Štefan Šimo. Víťazom sa stal Sopoliga z KŠK Košice.

V kategórii kadetiek sa Sninčankám darilo: 1. Želmíra GROSSRUBATSCHER, 3. Vieroslava Grossrubatscher, tretie miesto získala aj Mária Riedl, 6. Tamara Kohútová, 7. Natália Hrustičová.

V kategórii starších žiakov U14, kde spoločne šermovali chlapci a dievčatá sa najlepšie darilo Márii Riedl, ktorá skončila druhá, Martin Hrustič obsadil siedme miesto. Víťazom tejto kategórie sa stal Ondo z Willardu Košice.

V kategórii starších žiačok U14 z redukovaného poradia spoločnej súťaže prvenstvo získala Mária Riedl.

V kategórii mladších žiakov U12 sa darilo Lukášovi Sentivanovi, ktorý obsadil prvé miesto. Siedmy skončil Martin Koškovský.

DALIBOR KAZÍK, šéftréner Klubu šermu Snina: ,,Trochu má sklamali kadeti. Čakal som lepšie umiestnenie. Vcelku som spokojný. Je to dobrý štart do nového súťažného ročníka," konštatoval Dalibor Kazík.

AUTOR, FOTO : PA
Verzia pre tlač
05.10.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)