Domov AKTUÁLNE > Šport

Matučšákov titul majstra Slovenska mal hodnotu 6,81 s.

Posledné cenné medaily, posledné halové preteky 2019 v podaní atlétov 1. AK Humenné

Matučšákov titul majstra Slovenska mal hodnotu 6,81 s.

HUMENNÉ. Halová sezóna od decembra minulého roka sa ukončila poslednými šampionátmi starších žiakov v sobotu a v nedeľu juniorov. V sobotu sa postavili na atletický ovál šprintéri a vytrvalci.

Niektorí začínali a boli prvýkrát na veľkých pretekoch. O niektorých sa dá povedať že ich výkonnosť zreje ako víno.

V sobotu si najlepšie počínala Michaela Ivančová v behu na 800m a famóznym zlepšením na výsledný čas 2:28,00. Ešte len mladšia žiačka pretekala s dievčatami o dva roky staršími a nedala sa zahanbiť. Siahala aj na stupne víťazov a medaila jej ušla v záverečnom šprinte o päťdesiat stotín.

Samozrejme najlepšie skončila z mladších žiačok a vedie Slovenské tabuľky v behu na 800m.

2000m a osobné rekordy boli v podaní Natálie Bobaľovej 7:55,16 a Bianky Polovkovej 8:00,32. Natálka skončila na siedmom mieste/ešte len mladšia dorastenka/ a Bianka v tesnom závese skončila ôsma.

Z chlapcov si najlepšie počínal Daniel Orlej v obidvoch svojich vystúpeniach na 300m a 800m. V Danielovi je veľký potenciál sa zlepšovať čo potvrdil osobnými rekordmi. Výsledný čas na 300m 40,58 s bol enormný skok v celkovom hodnotený. Celkové siedme miesto z dvadsaťštyri pretekárov bol odmenou za poctivé tréningy. V behu na 800m som čakal, keď si Daniel spravil osobák na 400m tak už mu sily neostali. Mýlil som sa, bojovnosťou a ľahkosťou behu sa posúval časom k osobnému rekordu na výsledný čas 2:19,82. Celkové desiate miesto z dvadsaťštyri pretekárov bolo tak isto hodnotným umiestnením.

Druhým z chlapcov sa predstavil Martin Basoš v behoch na 60m s výkonom 8,28 s a piatym miestom v rozbehu. Na 300 m skončil na treťom mieste v behu s časom 46,07 s, celkovo 18. miesto.


V nedeľu sme už siahali na medaile a to tie najcennejšie. Tomáš Matuščák vo finálovom behu na 60m prekonal svoj osobný rekord z decembra minulého roka. Jeho výsledný beh a titul majstra Slovenska mal hodnotu 6,81 s.

Druhá zlatá medaila prišla v podaní Tamary Ivančovej v behu na 1500m. Zo začiatku to vyzeralo že Tamarka nepobeží pre bolesti okostice. Nakoniec na postavila na štart so sestrou Miškou, ktorá už po behu v sobotu nemala čo stratiť len získať. V taktickom behu sa vytvorila trojica sestry Ivančové a Ondrušková Lucia /AK Kysucké nové Mesto/. Lucia dve kola nastúpila na únik ktorý jej vydržal dvadsať metrov do cieľa. Tamara za silného povzbudzovania našich členov a východu v hľadisku zabrala v bolestiach a vydrela si druhý halový titul po dorasteneckom šampionáte. Miška pridala bronz a kontrolovala beh do cieľa a zo sestrou sa postavili na stupne víťazov. Šiesta dobehla Natália Bobaľová s časom 5:31,96 s, zlepšila si osobný rekord o jedenásť sekúnd.

Štvrtá s strieborná medaila prišla do zbierky klubu v trojskoku, kde Patrik Megela zaletel na vzdialenosť 13,92. Patrik skákal od začiatku veľmi opatrne a nevedel sa chytiť. Posledný výsledný pokus bol ešte zhruba nejakých desať centimetrov pred doskou, čo by stačilo na víťazstvo. Trochu ho to môže mrzieť, no nevadí hlavne, že sme v zdraví ukončili halu potvrdil Patrik a môžeme sa pripraviť na leto a Európsky šampionát vo Švédsku.

AUTOR, FOTO : Marek Lučka, tréner 1. AK Humenné


Verzia pre tlač
20.03.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)