Domov AKTUÁLNE > Šport

Medailová žatva 1. Atletického klubu Humenné pokračuje

Hviezdou humenského tímu je Tamara Ivančová, momentálne sa jej na tejto trati darí a patrí medzi špičku aj medzi juniorkami

Medailová žatva 1. Atletického klubu Humenné pokračuje

HUMENNÉ. Dorastenecký halový šampionát priniesol niekoľko radosti v osobných rekordoch a hlavne prvé miesto v behu na 1500 m časom 5:02,88 sek. v podaní Tamary Ivančovej.

Skupina deviatich dorastencov a dorasteniek sa zúčastnili na konci februára majstrovstiev Slovenska v Bratislavskej hale Elán.

Najlepšie si počínala Tamara Ivančová, ktorá v osobnom rekorde v behu na 1500m zaútočila nal íderku tabuliek v poslednom kole a dotiahla beh do víťazného konca. Momentálne sa jej na tejto trati darí a patrí medzi špičku aj medzi juniorkami. 

Miloš Jakubov zaspal na štarte v behu na 60m a časom 7,65 s sa nedostal do finálového behu. Na 400m si bojovnosťou vytvoril osobné maximum a konečne to bola "štyristrovka". Časom 55,71 s skončil v behu na 3. mieste a celkovo to bolo desiate miesto.

Matej Kislan sa dostal pod hranicu jednej minúty a čas sa zastavil na hodnote 59,99 s. Na krátkosť tréningového procesu, ktorému sa Matej venuje, je to dobrý výsledok.

Petra Frivaldská skákala do výšky a behala 400m. V rozcvičke to vyzeralo vysoko a čakal som výkon niekde na úrovni 155 cm, no nestalo sa tak. Rozcvička super, preteky celé zle. Výkon 140 cm bol neadekvátny stavu na čo Petra mala. V behu na 400 m si posunula osobné maximum na 1:08,89. Zlepšenie o štyri sekundy bolo malou náplasťou za pokazenú výšku.

Michaela Ivančová si polepšila a osobným rekordom 2:32,28 zvíťazila v druhom behu a celkové šieste miesto pre ešte len mladšiu žiačku bolo veľmi pekné.

Ivana Švigárová v behu na 800m nezachytila začiatok behu, zavrela sa na koniec pelotónu a nevedela sa prepracovať dopredu. Po krajskom kole a zlepšovaní sa, som očakával posun medzi prvú päťku. Ivka ako medailistka spred roka ako žiačka si tento rok nevie zastabilizovať výkonnosť. Počkáme si na leto a tréningy vonku ju posunú inde, hlavne medzi prvú osmičku.

Janko Bačišin v skoku do diaľky neprekonal svoje maximá z kraja a výkon 513 stačil len na štrnáste miesto. Bez dosky a s prešľapmi sa ďaleko skákať nedá.




AUTOR, FOTO : Mgr. Marek Lučka, tréner 1. AK Humenné


Verzia pre tlač
10.03.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)