Domov AKTUÁLNE > Šport

Medzilaborčanka na charitatívnom behu

Niekoľko pretekárok to na trati vzdalo

Medzilaborčanka na charitatívnom behu

MEDZILABORCE. Minulú sobotu sa v Tatrách na Štrbskom plese konal charitatívny beh ZA TATRY, ktorý zorganizoval ELCOR Bratislava, s. r. o. Bol to už VI. ročník, ktorý vznikol v roku 2014 pri 10. výročí ničivej veternej kalamity, kde Tatry prišli o tisíce a tisíce stromov. Každý pretekár zo štartovného venoval 2 eura na obnovu Tatier.

Štartovali žiaci, muži a ženy, kde dospeli sa delili na kategóriu mladších do 39 rokov a kategóriu starších nad 39 rokov. Muži bežali 7,2 kilometra a ženy 3,6 km.

Bežalo sa na prírodnom povrchu po brehoch Štrbského plesa a bežeckých lyžiarskych tratiach na Štrbskom plese. Na tomto preteku štartovala aj Medzilaborčanka MÁRIA BUCHOVECKÁ, ktorá štartovala v kategórii staršie ženy nad 39 rokov. Zo 119 štartujúcich Mária Buchovecká obsadila 63 miesto.

"Bol to charitatívny beh. Bežalo sa za nepriaznivého – daždivého počasia. Trať bola náročná. Trávnatý povrch bol mokrý a hrozilo k šmyknutiu a zraneniu. Mnoho pretekárok aj vzdalo,“ konštatovala Mária Buchovecká, amatérska bežkyňa z Medzilaboriec.



AUTOR, FOTO : PA





Verzia pre tlač
04.10.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)