Domov AKTUÁLNE > Šport

MEVZA - FINAL FOUR 2013/14

Chemesáci na záverečnom turnaji MEVZA - FINAL FOUR 2013/14 získali bronz :-)

AKTUALIZOVANÉ!!!

Chemesáci na záverečnom turnaji MEVZA - FINAL FOUR 2013/14 bronzoví



Už od utorka, 11. marca...


Po dvoch rokoch sa na záverečnom turnaji MEVZA FINAL FOUR opäť predstavia volejbalisti ŠK Chemes Humenné. V sezóne 2011/12 sa záverečný turnaj konal v Humennom a domáci chemesáci po dvoch prehrách v piatich setoch obsadili konečnú štvrtú priečku.



O šancu získať medailu sa budú pokúšať tentoraz v rakúskom Bleiburgu, kde sa uskutočňuje záverečný turnaj.
Už dnes (11.3.2014) sú na programe semifinálové stretnutia.
O deň neskôr sa uskutočnia stretnutia o prvé a tretie miesto.
Prvenstvo z minulej sezóny bude obhajovať ACH Volley Ljubljana .
Slovinský klub je päťnásobný víťaz MEVZY, účastník prestížnej Ligy majstrov a šampión slovinskej ligy.
Domáci tím Posojilnica AICH/DOB taktiež účinkoval v tejto sezóne v Lige majstrov a je posledným víťazom Rakúskej volejbalovej ligy.
V minulej sezóne podľahol vo finále MEVZY Ljubljane 1:3 (-26, 23, -16, -20) a obsadil konečnú druhú priečku.
Druhý rakúsky tím vo FINAL FOUR je VCA Amstetten Hypo NÖ.
V minulej sezóne získal Amstetten tretie miesto v domácej lige, na záverečnom turnaji súťaže MEVZA to bude pre Dolnorakúšanov premiéra.



Program FINAL FOUR, utorok 11. marca :

Bleiburg (AUT), semifinále I. o 17:30 hod.
ACH Volley LJUBLJANA (SLO) - VCA AMSTETTEN HYPO NÖ (AUT)

3:0 (25:15, 25:13, 25:21)

Bleiburg (AUT), semifinále II. o 20:15 hod.
Posojilnica AICH/DOB (AUT) - ŠK Chemes HUMENNÉ (SVK)

3:1 (17, 14, -25, 20)

 

AKTUALIZOVANÉ!!!

Z Rakúska informuje Rasťo Brzychcy :-)

20:00 hod.
Je 15 minút do začiatku zápasu, hráči sa rozcvičujú, hala nie je veľká, ale má svoje čaro :-)... kapacita cca 600 divákov... domáci fanúšikovia si ešte vonku vychutnávajú klobásky a zmrzlinu, pomaly sa schádzajú do hľadiska.
Humenské farby dnes háji okrem hráčov ŠK Chemes na palubovke aj 5tica fanúšikov, 3 Fans a 2 šoféri :-), nechýbajú však vlajky a bubny... všade vládne uvoľnená atmosféra a v srdciach Humenčanov viera vo víťazstvo našich :-)... 


20:50 hod.
Po 1. sete Humenčania prehrávajú 1:0 /25:17/. Domáci podávajú skvelý výkon a najmarkantnejší rozdiel sa prejavuje na servise. Našim nejde hra podľa predstáv a Rakúšania to využili vo svoj prospech. Neskladáme však zbrane... Sme pripravení ďalej bojovať :-)...

Napokon v 106 minútovom zápase Chemesáci podľahli súperovi...


SK Posojilnica Aich/Dob - ŠK Chemes Humenné
3:1 (17, 14, -25, 20)



AKTUALIZOVANÉ!!!

Richard Vlkolinský, tréner ŠK Chemes po zápase povedal :
"Absolútne sme sa nestotožnili s tlakom, ktorý na nás domáci vyvinuli. Hráči boli nervózni z toho, že hra AICH/DOBu bola takmer bezchybná. Tlačili nás vo všetkých činnostiach. Vždy sa dá ustáť tlak a vrátiť sa späť do hry, ale na našej strane sa tak nestalo. Bolo tu veľa osobných invektív a zbytočná nervozita. Ja som im hovoril, že jasný favorit je na druhej strane a majú hrať uvoľnene.Niektorí hráči sa s tým nestotožnili. Povedali sme si, že keď niečo, ustojíme to a pôjdeme ďalej. Nie som preto tak sklamaný z prehry, ako zo správania niektorých hráčov. Nie je to kritické slovo, ale myslím si, že bude treba si zrovnať niektoré veci. Hlavne, keď hráme s takým súperom. My si nemôžeme povedať, že ich ideme rozbiť, to je hlúposť, smiešna hlúposť. Pripravili sme sa na nich ako sme mohli, ale... Súper bol jednoznačne lepší a tak to bolo spravodlivé."



Program FINAL FOUR dnes... :

Bleiburg (AUT), o III. miesto o 17:30 hod.
ŠK Chemes Humenné - VCA Amstetten HYPO NÖ (AUT)
3:0 (18, 17, 22)



Bleiburg (AUT), finále o 20:15 hod.
ACH Volley LJUBLJANA (SLO) - Posojilnica AICH/DOB (AUT)




AKTUALIZOVANÉ!!!

Tréner Richard Vlkolinský po zisku bronzovej medaily

"Papierové predpoklady hovorili v náš prospech, hoci posledné naše vzájomné stretnutie v Amstettene sme prehrali po veľmi dobrom zápase. Je pravda boli sme v inej zostave. Dnešné stretnutie nebolo ľahké z pohľadu včerajšieho emocionálneho zápasu. Potrebovali sme vychladnúť a konštruktívne sa pozrieť na to s kým hráme a dohodnúť si veci ktoré budeme dodržiavať. Hlavne sme sa na dnešný zápas dobre skoncentrovali a o tom to hlavne bolo. Ani nie tak o príprave na súpera, ale hlavne o tom, že tlačíme svoju hru a ak to vydržíme odprezentovať všetko čo si myslím že máme v rukách a v hlave. Takže určite to nebolo ľahké stretnutie a potvrdenie tabuľkového postavenia. Vo FINAL FOUR sú iné zápasy. V dlhodobej súťaži skončíte tretí, ale potom príde súper s ktorým ste jedna-jedna na zápasy a je to hop-trop na neutrálnej pôde a treba to potvrdiť a vyhrať.

Som rád, že sme vyhrali takýmto spôsobom. Dokázali sme tlačiť v každej hernej činnosti a pridávali sme postupne. Ustáli sme úvod tretieho setu, kde sme raz zaváhali. Inak sme mali tento zápas v moci a nedovolili sme súperovi nič. Tretie miesto je pekné umiestnenie a historická medaila je tu. Cieľ je splnený i keď viem, že túžba zahrať si finále bola ohromná. Niekedy ten tlak zväzuje ruky nohy a takto to niekedy býva."




Konečné poradie Stredoeurópskej ligy MEVZA 2013/14

1. ACH Volley LJUBLJANA (SLO)
2. Posojilnica AICH/DOB (AUT)
3. ŠK Chemes HUMENNÉ (SVK)
4. VCA Hypo AMSTETTEN (AUT)
5. Fino KAPOSVAR (HUN)
6. Gorter KECSKEMETI (HUN)
7. Volley Team BRATISLAVA (SVK)

 





Zdroj a foto : vkchemes.sk, cev.lu, RoBy
Verzia pre tlač
12.03.2014



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)