Domov AKTUÁLNE > Šport

Miro Smetana na stupni víťazov

Vo svojej kategórii "C“ /50 až 60 ročných/ skončil na peknom druhom mieste

Miro Smetana na stupni víťazov

MEDZILABORCE. Športový klub Banské vo Vranovskom okrese sa prevažne venuje atletike – behom. Jeho členovia sa zúčastňujú rôznych bežeckých podujatí, ale aj sami sú organizátormi. Minulý týždeň spolu s Obecným úradom v Banskom zorganizovali už XI. ROČNÍK BEHU DO VRCHU "BANSKÉ - MLAČKY“.

Tohto preteku sa zúčastnili bežci z celého Zemplína, Košíc, Prešova a iných miest a obcí z celého Východu. Na trať dlhú 6,4 kilometra s prevýšením 326 metrov sa postavilo 102 mužov a žien. Bežalo sa po asfaltovom povrchu. Štart bol pred kultúrnym domom a bežalo sa ulicami banského až na vrch Mlačky. Novinkou tohto behu bol aj Nordic walking muži – ženy. Takmer pravidelne tohto behu sa zúčastňuje amatérsky bežec Miroslav Smetana z Medzilaboriec.

Celkovým víťazom sa stal Jaroslav Sabo z Košíc. Miroslav Smetana sa celkovo umiestnil na 14. mieste a vo svojej kategórii "C“ /50 až 60 ročných/ skončil na peknom druhom mieste.

"Bol to môj prvý beh po Košickom maratóne. Bežalo sa mi veľmi dobre, no troch mi dalo zabrať stúpanie. Do konca roka chcem ešte zabehnúť dva až tri preteky, konštatoval Miroslav Smetana.



AUTOR, FOTO : PA



Verzia pre tlač
15.11.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)