Domov AKTUÁLNE > Šport

Mladý sninský šermiar Sentivan zatiaľ prvý

V poľských Krzeszowiciach bol druhýmedzinárodného turnaj zo seriálu troch turnajov "PUCHAR ZUBROW“ v šerme žiakov

Mladý sninský šermiar Sentivan zatiaľ prvý

SNINA. Poslednú marcovú sobotu sninskí mladí šermiari v poľských Krzeszowiciach zúčastnili druhého medzinárodného turnaja zo seriálu troch turnajov "PUCHAR ZUBROW“ v šerme žiakov.

Okrem domácich klubov na turnaji štartovali kluby zo Slovenska a to Willard Košice a Klub šermu Snina.

V kategórii mladší žiaci štartovalo 32 pretekárov a Sninu reprezentovala štvorica šermiarov. Všetci postúpili zo základného kola do vyraďovacej eliminácie. Tu sa najviac darilo Lukášovi Sentivanovi, ktorý v boji o postup do finále prehral s Poliakom Wlodararczykovi a obsadil tretie miesto.

Umiestnenie ďalších Sninských pretekárov: 6. Martin Koškovský, 28. Gabriel Ganaj, 30. Ladislav Kosťun. Výťazom sa stal Poľský pretekár Wlodarczyk z Kalwarie Zebrzydowskej.

V kategórii mini žiakov celkove štartovalo 31 pretekárov a Sninu reprezentovali traja pretekári. Všetci sa prebojovali do základných kôl do vyraďovacej eleminácie. Sninskí šermiari sa umiestnili takto. 11. Jakub Kazík, 12. Jozef Gerbor a 14. Oliver Galajda. Víťazom sa stal Poliak Schab z Mielca.

"So svojimi zverencami som spokojný. Po druhom turnaji Lukáš Sentivan je na prvom mieste, Martin Koškovský je na piatom mieste. U mladších žiakov je Jakub Kazik na šiestom mieste a Oliver Galajda je na 8. mieste. Pre mladších žiakov bol to aj bodovací turnaj do Slovenského pohára,“ konštatoval Dalibor Kazík, tréner klubu.

AUTOR : PA 
FOTO : archív klubu
Verzia pre tlač
12.04.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)