Domov AKTUÁLNE > Šport

Na majstrovstvách Slovenska najmladších žiakov v Pezinku pred bránami semifinále

Tréma v úvodných stretnutiach bola ešte evidentná

Na majstrovstvách Slovenska najmladších žiakov v Pezinku pred bránami semifinále

HUMENNÉ. V dňoch 16. a 17. júna sa v športovej hale SOŠ v Pezinku uskutočnili majstrovstvá Slovenska najmladších žiakov a žiačok /2007 a mladší/. Na turnaj sa kvalifikovalo 32 najlepších chlapcov a 24 dievčat. Klubové farby ŠKST Humenné zastupovali P. Černiga a N. Dadejová.

Tréma v úvodných stretnutiach bola ešte evidentná
Obaja menovaní sa zúčastnili vôbec svojich prvých majstrovstiev SR. To bolo badať najmä u P. Černigu, ktorý v úvodnom zápase proti nasadenej dvojke skupiny M. Horečnému /KST Raksit/ mohol rozhodne dosiahnuť lepší výsledok ako 1:3. Napokon v skupine neuspel ani v jednom stretnutí a do vylučovacích bojov nezasiahol. Zápasová tréma na takto veľkom turnaji sa však u nášho hráča prehliadnuť nedala. Omnoho ťažší žreb mala v skupine N. Dadejová, keď nastúpila proti N. Darovcovej /ŠKST Karlova Ves, SR 2/ a A. Kubjaktovej /MŠK Čadca, SR 10/. Kým proti Darovcovej sa reálne mohla len viac menej rozohrať, v súboji s Kubjatkovou sme dúfali v dramatickejší duel. Žiaľ aj tento sme napriek snaživej útočnej hre a zlepšenému výkonu prehrali hladko 0:3 a v dvojhrách sa nám zo skupiny nepodarilo postúpiť.

Kvalitný mix či štvorhra sa buduje dlhodobo
Omnoho kvalitnejšie výkony podali naši v štvorhrách a mixe. Výborne zahrala najmä dvojica N. Dadejová, S. Boháčová /ŠKST Humenné, MŠK Vranov n/T/, keď dokázali hladko 3:0 poraziť dvojicu Čižláková, Dominová /ŠKST Topoľčany, TTC Majcichov/ a postúpili tak do štvrťfinále. V boji o medailu ich zastavil druhý nasadený pár Darovcová, Puškárová. Ukázalo sa, že spoločná príprava regionálneho výberu, keď si odskúšali štvorhru už aj na M VSL a Prague Open mala význam, keďže do štvrťfinále sa prebojovali len ako druhý pár z východného Slovenska. Perspektívne zloženia sme mali aj v mixe, keď P. Černiga a N. Dadejová v úvodnom kole pavúka porazili dvojicu M. Zajac, Čižláková /Vranov n/T, Topoľčany/. Tu s určitosťou zohrala rolu väčšia vzájomná zohratosť.

Ukázali sme však už aj psychickú odolnosť
Navyše sa dokázali počas stretnutia popasovať aj s nepríjemnou situáciou v zápase, keď v treťom sete stolový rozhodca nereagoval na viaceré upozornenia trénera humenčanov o zlom postavení hráčov /nevýhodné postavenia hráčov ŠKST, keď chlapec súpera hral druhý set v rade na naše dievča/. Keďže tréner súpera a bývalý reprezentačný tréner kadetov p. Kudrec k tomu zaujal veľmi alibistický postoj /prečo aj inak, ak jeho dvojica hrala výhodne…/ na opakované intervencie zo strany trénera ŠKST Humenné pred štvrtým setom došlo napokon k výmene stolového rozhodcu. Našich táto skutočnosť nerozhodila a súboj dotiahli do víťazného konca. Následne však podľahli tretiemu nasadenému páru L. Sepeši, N. Némethová.

Kondične ešte stále oproti špičke zaostávame
Počas turnaja bolo zrejmé, že do súbojov o medaily zasiahli len kvalitne kondične a atleticky pripravení hráči. V tomto preto treba byť kritický aj do vlastných radov, keďže je zrejmé, že v tomto ešte stále dosť zaostávame. O tejto zložke prípravy sa vyjadruje aj jeden z najkvalitnejších trénerov Európy Jaroslaw Kolodziejczyk /bývalý poľský reprezentant a súčasný tréner juniorov Rakúska/, ktorý v najnovšom čísle časopisu Slovenský Stolný tenis v článku “Atletické zaostávanie nemožno prepáčiť” sa vyjadruje k predpokladom hráča na dobrý výsledok.

Splnenie cieľov možno očakávať o rok
Obaja naši hráči sa predstavia v tejto kategórii ešte aj na budúci rok. Bude preto len na nich, či najbližšiu sezónu “zapnú” naplno s cieľom popasovať sa o nejakú medailu, ktorá vo vitríne ŠKST z mládežníckych kategórií z majstrovstiev SR chýba už dlhé roky.

Viac foto TU :-)

AUTOR, FOTO : -daf-


Verzia pre tlač
22.06.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)