Domov AKTUÁLNE > Šport

Na majstrovstvách upútaných modelov mali voľný deň

Reportáž z Majstrovstiev Európy upútaných modelov

Na majstrovstvách upútaných modelov mali voľný deň

Štvrtý deň:
Dnes bol „oddychový“ deň, ráno sme vstali o 8.20. Organizátorom ME Igor Burger vrátil pohár Majstra Európy, ale ešte pred vrátením sme sa pofotili s pohárom. Organizátorom sme odovzdali vlajky a hymnu. Nasledoval oficiálny tréning, ktorý sme stihli len tak tak, po dolietaní nášho tímu začalo pršať. Keďže za 40 minút, ktoré sme mali na oficiálny tréning sa dalo spraviť 5 letov, dostal piaty let Paťo. Prebierka modelov sa konala v meste v športovej hale. Prebierka prešla v pohode, počas previerky sa teammanagerka Sonička Gašparová sa porozprávala s austrálskou bodovačkou Joan McIntaire, ktorá vyslovila slová uznania a pochvalu že máme toľko juniorov, a prejavila záujem sa prísť pozrieť na nejakú halovú súťaž.

Po prebierke sme sa šli najesť do mesta kde sme skončili v talianskej reštaurácii :-). Jakub šiel na istotu a pýtal si pizzu so šunkou, syrom a kukuricou, ale Dolobáčovci ďobli prstom do jedálneho lístka. Ich výrazy v tvári sa nedajú opísať, keď im priniesli pizzu bez mäsa, ale zato s plátkami zemiakov :-D, až sa čašníčka vrátila či je všetko v poriadku :-).

Poobede sme šli na pľac pozrieť či sa bude ešte dať potrénovať, nakoniec sa podarilo urobiť po dva lety, keďže viac zapísaných tímov nakoniec neprišlo, resp. odišlo, len Jakub druhý let odlietal vo fajnom lejaku a ešte aj mu vyliezlo slnko proti ktorému let dolietal, aby nebol úplne mokrý tak aspoň košeľu sme mu sušili na ventilátormi v aute, kde sme zapli naplno kúrenie.



Slávnostné otvorenie sa konalo v meste na námestí, najprv to vyzeralo že bude v daždi, ale nakoniec to ale prebehlo bez dažďa, na otvorení sa zároveň odovzdali ceny za súťaž svetového pohára.

TM Sonička Gašparová absolvovala svoj prvý team manager meeting, pripojila sa k Jirkovi Vejmolovi a Radane.

Súťažné kvalifikačné lety sa budú lietať na jednom kruhu, ale bude sa simulovať lietanie na dvoch kruhoch, sme v skupine A s Bulharmi, Talianmi, Rusmi a Nemcami.

Ostré súťažné lety začínajú zajtra (15.7.2019) ráno, Igor Burger ide ako úplne prvý. Ďalšie kvalifikačné lety nás čakajú v utorok poobede, v stredu ráno a vo štvrtok poobede.



AUTOR, FOTO : Ján Gašpar, reprezentačný tréner SR pre upútané modely, člen LMK Humenné



Verzia pre tlač
16.07.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)