Domov AKTUÁLNE > Šport

Na slovíčko... so Štefanom Tomčákom, trénerom U11 FK Humenné

Na súpiske je takmer 30 mladých futbalistov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú tréningov a rôznych futbalových turnajov

Na slovíčko... so Štefanom Tomčákom, trénerom  U11 FK Humenné

HUMENNÉ. V FK Humenné veľkú pozornosť venujú tým najmenším futbalistom a to prípravkam, ktorých trénujú kvalifikovaní tréneri. V súčasnosti v klube sa venujú štyrom mužstvám a to trom prípravkám
chlapcov U9, U10 a U11 a družstvu U11 žiačok. Klub pre nich pripravuje rôzne turnaje, ale cestujú
aj k svojim rovesníkom. Najstaršiu prípravku U11 trénuje pedagóg ŠTEFAN TOMČÁK, ktorý nám
v krátkosti priblížil činnosť mužstva.

"Na súpiske je takmer 30 mladých futbalistov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú tréningov a rôznych futbalových turnajov. V zápasoch chlapci svoje nedostatky nahrádzajú bojovnosťou. Zápasy hráme na ihrisku o rozmeroch 60x40 metrov, bránka 5x2 metra, 30 minút jeden zápas. Mužstvo sa rozdelí na dva rovnocenné celky. Na ihrisku je 1 plus 6 hráčov a strieda sa hokejovým spôsobom. Teda každé mužstvo odohrá dva zápasy. Výsledky oboch celkov sa spočítajú a je konečný výsledok. V jesennej časti sme odohrali osem zápasov s ťažkými mužstvami. Najlepšími strelcami nášho mužstva Filip Marcin 24, Filip Mažerik 10, Martin Cap 8, Martin Hodor 6 gólov. V zimnej prestávke sme trénovali v klubovej telocvični a v športovej hale. Zorganizovali sme aj halový turnaj, kde naše mužstva obsadili tretie a štvrté miesto. Medzi najlepších hráčov v tomto mužstve by som zaradil každého hráča, ktorého futbal baví, prináša mu radosť, ktorý má chuť sa zlepšovať,“ dodal tréner Tomčák.

"Situácia, v ktorej momentálne žijeme je mimoriadne vážna a náš každodenný život sa značne zmenil. Výrazne to ovplyvnilo životy nás všetkých, musíme rešpektovať odborníkov, ktorí nám zaviedli isté opatrenia a aj my športovci – futbalisti prerušili sme tréningový proces a musíme byť doma. Prostredníctvom internetu som v kontakte s rodičmi a hráčmi, posielam im prípravné cvičenia na rozvoj pohybových schopnosti, ktoré môžu realizovať doma, aby si zdokonaľovali svoje futbalové schopnosti. Myslím si, že futbal im tak ako mne veľmi chýba a veľmi si prajem, aby sa táto epidémia čím skôr skončila a aby sme to všetci prežili v zdraví a aby sme sa všetci skôr vrátili do pôvodného života, do práce, do škôl a futbalisti na futbalové ihriska,“ konštatoval na záver ŠTEFAN TOMČÁK, futbalový tréner U11 FK Humenné.



AUTOR, FOTO : PA



Verzia pre tlač
14.04.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)