Domov AKTUÁLNE > Šport

Ondrej Vrábeľ získal majstrovský titul

Ondrej Vrábeľ, žiak ZŠ Dargovských hrdinov v Humennom, urobil malý zázrak a zlepšil všetky svoje individuálne disciplíny a 2695 bodov bol nový halový slovenský rekord

Ondrej Vrábeľ získal majstrovský titul

HUMENNÉ. Majstrovstvá Slovenska vo viacboji sa konali v atletickej hale Elán pre mladších žiakov a mladšie žiačky. Slovenský atletický zväz razí filozofiu všestrannosti pre mladších žiakov a nepreferovať individuálne disciplíny. Na prekvapenie nám táto voľba vyšla. Viacboj tzv. päťboj pozostáva z behu cez prekážky na 60m, hladkej šesťdesiatky, skoku do diaľky, vrhu guľou a behu na 600m. Tušenie tam bolo, že sa môže podariť nieaká ta medaila no najlepšia to nás ani nenapadlo.

Ondrej Vrábeľ, žiak ZŠ Dargovských hrdinov v Humennom, urobil malý zázrak a zlepšil všetky svoje individuálne disciplíny a 2695 bodov bol nový halový Slovenský rekord. Prvá bol beh cez prekážky a 9,98 s bol najlepší na Slovensku v behoch. Náskok 100 bodov bol excelentný. V skoku do diaľky posunul osobný rekord na uctihodných 507 cm, bolo to druhé miesto v skoku. Na 60 m sa Ondrej prvýkrát dostal pod osem sekúnd a výsledný čas 7,96 bol druhý najhodnotnejší výkon. Metrové zlepšenie v guli na 10,28 m a najdlhší pokus súťaže stále udržiaval Ondreja na prvom mieste.

Nasledovala "šestovka" , na ktorej sa Ondrej stále trápil. Nebolo to tak a v taktickom behu, kde sa držal za favoritom M. Varhaníkom, aby mu ďaleko neušiel malo svoj prínos. Víťazstvo v behu a osobný rekord 1:49,08 zlepšený o dvanásť sekúnd ukončil viacboj a historické zlepšenie Slovenského rekordu bolo na svete. Ondrej si slovenský majstrovský titul zaslúžil za bojovnosť, sústredenosť a nasadenosť sa zlepšovať v každej disciplíne.

Druhým členom našej chlapčenskej zostavy bol Marek Macko žiak Cirkevnej spojenej školy v Humennom. Marek bojoval ako sa len dalo no stačilo to len na 958 b. Bolesti v členku po prekážkach ho neposúvali ďaleko v celkovom hodnotení, no bojoval do konca a nevzdal to. Aj také sú niekedy preteky.

Štyridsaťštyri dievčat sa postavilo na preteky a najlepšie si počínala Ema Bendová dcéra Andreja Bendu a Nadi Bendovej, úspešnej trénerke nášho najlepšieho Európskeho šprintéra Jana Volka. Nás zastupovala Michaela Ivančová bývajúca v Bánskom a jej 11. miesto nebolo to čo mohla dokázať no osobné rekordy sa nerobia každý deň a tobôž vo viacboji. Celkové výsledky v disciplínach: 60m -9,11 s, 60 m pr.-12,64, diaľka- 392 cm, guľa-5,66 m a 600m – 1:49,76. Celkový súčet bodov bol 2046 b.

Tréner Marek Lučka – 1. AK Humenné







AUTOR, FOTO : tréner Marek Lučka – 1. AK Humenné


Verzia pre tlač
07.03.2019



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)