Domov AKTUÁLNE > Šport

Oslávili 60 rokov futbalu v Rokytove

OŠK a Obecný úrad v Rokytove usporiadali v rámci osláv 60 rokov futbalu v Rokytove futbalový zápas "Starí proti Mladým"

Oslávili 60 rokov futbalu v Rokytove

ROKYTOV PRI HUMENNOM. Obec Rokytov pri Humennom leží v Laboreckej Verchovine okolo rieky Výrava v regióne horného Zemplína.

V obci žije okolo 300 ľudí. Sú tam potraviny aj pohostinstvo, je tam škôlka a školopovinné deti chodia do obce Koškovce. Obci je plyn. Pri Domove sociálnych služieb je aj stacionár pre dôchodcov. V obci je niekoľko podnikateľov a Poľnohospodárske družstvo, kde pracujú miestni obyvatelia. Pred nedávnom som sa stretol s administratívnym funkcionárom OŠK Rokytov pri Humennom MILANOM SROKOM, ktorý si spomenul na staré futbalové roky v obci.

"V šesťdesiatich rokoch minulého storočia vznikali JRD. Aj v obci Rokytov v roku 1960 vzniklo JRD a zároveň aj futbalový klub TJ Družstevník Rokytov podporovaný miestnym JRD. Bolo to radosti. Za klub hrali domáci, ale aj cezpoľní mladíci. Boli to veselé postupujúce ročníky, ale aj pády do nižších súťaží. Podľa mňa medzi najlepšie ročníky patrili 1972/1973, 1973/1974, kde sme s Michaľanami bojovali o postup do I. A triedy kraja. Mužstvo slávilo úspechy pod vedením Zádanského a hlavného sponzora Vasiľa Mičovčina. V tomto období sa futbal hral pre zábavu a potešenie. Boli aj zlé roky. V roku 1989 v roku novodobej revolúcie sme vypadli sme vypadli do III. triedy a o rok neskôr do IV. triedy. Boli to smutné roky rokytovského futbalu. Postupy striedali vypadnutia. Bolo aj obdobie, kde futbalový klub Rokytova vycestoval do zahraničia a to na Ukrajinu a Poľska, ale hrali sme veľa aj na Slovensku. V roku 2006 došlo k zmene názvu klubu z TJ Družstevník na OŠK Rokytov. Obec aj vo väčšej miere financuje futbal. Mnohí futbalisti z Rokytova hrali vyššie súťaže. Jedným z nich je aj Miro Labun, ktorý je už 26 rokov na invalidnom vozíku, kde úraz sa mu stal pri futbale. Už druhý rok organizujeme benefičný zápas pre Mira Labuna. Dnešný dedinský futbal má problémy s financiami a mladí odchádzajú za prácou mimo región, ba aj za hranice a nemá kto hrať.
 
OŠK a Obecný úrad v Rokytove usporiadali v rámci osláv 60 rokov futbalu v Rokytove futbalový zápas "Starí proti Mladým" s malým občerstvením, kde sa podávalo pivo, kofola, guláš, či opekaná klobáska. Zápas sa skončil bratskou remízou,“ dodal Milan Srok.
 






AUTOR, FOTO : PA



Verzia pre tlač
15.08.2020



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)