Domov AKTUÁLNE > Šport

Reportáž : Majstrovstvá sveta upútaných leteckých modelov - Landres Francúzsko

Od Ing. Atillu Csontosa, team managera... Aj Humenčania hája farby Slovenska

Reportáž : Majstrovstvá sveta upútaných leteckých modelov - Landres Francúzsko


Slovenský reprezentačný tým v zložení Igor Burger, Alexander Schrek, Ján Škrabálek, junior Patrik Dolobáč, team manager Attila Csontos a supporter Vilma Burgerová dnes vyrážajú na vrchlolné podujatie sezóny upútaných modelov a to Majstrovstvá sveta.

Čaká nás náročná cesta (Patrik bude cestovat cca 1400km) a náročných 10 dní, kde sa pokúsime v kategórii upútaných akrobatických modelov F2B siahnuť na tie najvyššie umiestnenia.

O tom, že to bude tuhý a náročný boj svedčí aj fakt, že do súťaže akrobatov je nahlásených 91 pilotov z piatich kontinentov!

Celkovo o umiestnenia bude bojovať cca 300 športovcov za podpory organizačného tímu, ktorý tvorí cca 150 ľudí!

Aktuality z miesta diania môžete sledovať na tejto stránke, prípadne na oficiálnej stránke podujatia http://www.f2cmbl.org/index.php/fr/wc2018

Cesta do Landres vo Francúzsku začala zaujímavo. 5 minút pred príchodom Patrika do Košic sa spustila prietrž mračien a pol hodiny sme nemohli veci preložiť z auta do auta. Na cestu sme vyrazili o pol šiestej večer smerom na Českú republiku, Nemecko a Francúzsko. Cesta prebehla bez komplikácií, v Rozvadove sme si chvíľu pospali a pokračovali ďalej do Nemecka. Do Thionville, kde sme ubytovaní sme dorazili okolo jedenástej doobeda. Keďže ubytovanie sme mali dostupné až od štvrtej, tak sme vyrazili na “plac”.

Ubytovanie máme cca 35 km od miesta súťaže, takze každý deň zhruba hodinu strávime cestovaním.

Na mieste sme sa stretli so Šaňom Schrekom, a hodinku po nás dorazil aj Igor Burger s manželkou Vilmou. Hneď sme sa pustili do tréningu na jednom z akrobatických kruhov (asfaltový povrch). Trénovali sme zhruba do šiestej večer, spolu s nami aj Číňania, Američania, Japonci , Austrálčania a Nový Zéland. Okolo šiestej sme sa presunuli naspäť na hotel, kde sme sa stretli s Janom Škrabálkom. Naša výprava je teda kompletná.

Druhý deň (12.7.) sme plánovali vyraziť ešte skôr ako vyjdú ranné zore, ale organizátor pretekov nám to prekazil a povolil lietanie len od ôsmej ráno do ôsmej večer. Pre 8.00 na kruhu už bol nalankovaný prvý model a úderom ôsmej hodiny odštartoval. Tento deň priniesol len tréning a tréning. Využili sme situáciu, že na miesto ešte nedorazili všetky tímy a bolo možné dať zhruba 7-9 tréningových letov. Počasie bolo stále na jednotku, vietor v „normále“, takže bola reálna možnosť využiť tento čas.

Na obed sme sa boli pozrieť v miestnom nákupnom centre. Vynikajúci výber všetkého možného, akurát tie ceny.... také francúzske ;-). Benzín stojí cca 1,5 euro, nafta 1,4 ale videl som na Shellke cenu aj 1,7 euro za liter nafty.

Poobede sme registrovali menšiu nehodu Patrika, keď v dvojitom súvrate sa zem nebezpečne priblížila k lietadlu a odrela mu trup, kabínu, časť smerovky a dolámala vrtuľu. Oprava nám trvala asi pol hodiny a po následnom doladení Patrik večer buchol ešte dva štarty.

Unavení po náročnom dni sme sa presunuli obvyklých 35 km do hotela, kde chvíľu po nás dorazila aj česká výprava.

Prvý oficiálny deň šampionátu a náš tretí deň v Landres.

Na programe bola registrácia tímov, pokračovanie tréningu a večer oficiality – míting vedúcich tímov (team manager) a slávnostné prijatie u starostu obce Landres. Ako zvyčajne, na plochu sme dorazili medzi prvými a hneď sme sa zapísali do poradia na let (tzv. „kolejka“) na obidvoch kruhoch. Listina sa veľmi rýchlo zapĺňala, pretože na súťaž už dorazili všetky tímy a nikto si nechcel nechať ujsť príležitosť na tréning. Bolo neustále potrebné sledovať ako odlietavajú piloti na jednotlivých kruhoch, aby sme nevynechali svoju pozíciu v tréningovej listine.

Pre predstavu – na Majstrovstvách sveta sa zúčastňuje 41 štátov, a v jednotlivých kategóriách – F2A rýchlostné modely – 51 pilotov, F2B – akrobaty – 88 pilotov, F2C – tímové modely – 52 tímov, a v F2D – súboj – 80 pilotov a ich mechanikov a pomocníkov. Celkovo je to 271 pilotov, a každý tím má svojho team managera, pomocníkov a ďalších ľudí, ktorí sa podieľajú na dosiahnutí čo najlepšieho umiestnenia svojej krajiny.

Prestávku medzi poobedňajšími letmi sme s Patrikom využili na návštevu Lidla, kde sme doplnili naše zásoby potravín. S potešením sme konštatovali, že ceny v Lidli sú podobné ako u nás a niektoré tovary dokonca lacnejšie.

Večer som sa zúčastnil meetingu team manažérov, kde sa rozoberali špecifiká súťaže, dopresňovali sa detaily ohľadne organizácie pretekov a vydali sa pokyny na registráciu modelov a oficiálne tréningové lety.

Nasledovalo milé prijatie u starostu mesta Landres v sobášnej sieni mestského úradu, kde nám pripravili malé občerstvenie a odovzdali upomienkové predmety. Na hotel sme dorazili okolo pol desiatej večer a ako každý deň riadne uťahaní.

Projekt podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja.

AUTOR, FOTO : ATILLA CSONTOS



Verzia pre tlač
15.07.2018



Chystáte sa v lete na dovolenku?


  • áno, už sa na to teším (36%)
  • ešte neviem, rozhodnem sa podľa pandemickej situácie (19%)
  • nie, nebudem riskovať (44%)